Reisverslag  Dag 55 - Dinsdag 19 Juli 2016

 

08:30 Wakker en na het ontbijt ga ik inpakken. Ja het waren mooie dagen maar ik ga nu echt verder met de reis. Dus ook het horrengaas wordt opgeborgen, dat gebruik ik zeker als ik straks hier terugkom. Ik neem dus ook geen afscheid van Yiannis en Rita als al mijn spullen weer in de auto zitten. Nee, het is een tot snel! Want voor dat ik het weet ben ik hier weer terug.

Van Rita heb ik een frappee voor onderweg mee gekregen. De rit is bekend terrein, deze route heb ik al een paar keer gereden. Waar de rit naar toe gaat? Oplettende kijkbuislezertjes weten het, ik ga naar Kalambaka, naar de Meteora kloosters.

Eerder was de verwachting dat het de dagen dat ik er zou zijn een dikke 36-37 graden zou zijn. Gelukkig is dat naar beneden bijgesteld en hebben we meteorologen gelijk gehad. Het kwik stopt bij 33 graden.

Bij het hotel kan ik nog een plaatsje in de ondergrondse garage bemachtigen. Charlies is er niet maar had al gezegd dat ik waarschijnlijk op de nieuwe verdieping terecht kom. Ze hebben in de winter een vierde verdieping op het hotel neergezet. Kamer 406 krijg ik, inderdaad een gloednieuwe kamer waar nog zeker wat zaken afgewerkt moeten worden.

De wifi is er niet beter op geworden. Helemaal niet omdat er een buslading Amerikaanse studenten in het hotel verblijven en die dankbaar van de verbinding gebruik maken om filmpjes te kijken. Vorige jaar kon ik ook enkel in de vroege ochtend voldoende snelheid krijgen.

Nu loop ik de hoofdstraat op en neer en zie dat er niet heel veel verder is gewijzigd. Ik had bij de Lidl een paar boodschappen gedaan en dus ga ik vanavond niet uit eten. Het moet ook vanavond genuttigd worden want het koelkastje is niet meer aanwezig op de kamer (tenzij ze nog besteld moeten worden).

En zo lezend en wat spelletjes (sudoku, yatzy, pesten, sollitaire of dammen) spelend op de iPad kom ik de avond wel door. Om 23:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje