Reisverslag  Dag 61 - Maandag 25 Juli 2016

 

8:00 En ik zit aan het ontbijt. Voldoende slaap gehad nu. Daarna lekker het dorp door. Ik stop bij een Vodafone winkel want ik wil mijn sim kaart omruilen tegen een kleinere (met adapters zodat hij ook nog in mijn huidige telefoon past. Ik heb een nieuwe telefoon waarin twee sim kaartjes passen. Die ga ik volgend jaar gebruiken. Maar de Griekse sim kan ik echt niet in Nederland om laten zetten.

Hier is dat in 5 minuten geregeld en dan ben je 5 euro armer. Benieuwd wat dat geintje straks in Nederland gaat kosten. Telefoon weer aan, tijdje wachten totdat alle contacten weer geladen zijn en hoppa, ik heb weer verbinding.

Plof daarna weer op een stoel aan de haven voor een koffie (of twee). En maak het plan op voor vandaag. Ik ga, rond 15:00, naar Golden Beach voor de zee en wil ook zien waar Corry werkt. Tot die tijd ga ik wat rondrijden en met mijn leesboek in de schaduw.

Dus eerst rijd ik wat rond en bezoek ook de nieuwe supermarkt in het dorp. Mooi groot en voldoende assortiment. Wel nog meer concurrentie voor de taverna eigenaren want het stikt hier van de Bulgaren en Roemenen die boodschappen doen en "thuis" koken en eten. Ik doe dat soms omdat ik niet iedere avond uit eten wil (en om de kilo's moet denken). Zij doen het vanwege het geld (maar wel in enorme dikke bakken komen voorrijden).

Er wordt weer een leesboek afgesloten. Ik ga nu in de gevarenzone komen. Misschien moet ik op rantsoen maar ik denk dat het eerder wordt dat ik hier of in Ano Pedina een paar boeken omruil. Conform planning vertrekt de auto om 15:00 naar Golden Beach en niet veel later duik ik in een paar vette golven. Er staat een windje en die zwiept de golven soms mooi op. Nadeel is dan wel dat het water niet meer helder is en er wat zeegras losgeslagen is en rond drijft.

Na wat opdrogen ga ik op zoek naar taverna Beba. Snel gevonden want ik wist waar ik moest zijn. Corry kijkt verrast dat ik er ben, ze staat er nu even alleen voor en er zijn wat gasten. Maar snel heb ik mijn koffie en zitten we tussen de werkzaamheden door even te praten. Totaal geen rust in de kont, rappe praatster maar moet wel een terras bedienen met diverse trapjes. Gek dat ze het aan haar knie heeft gekregen vind ik dat dan niet.

Uiteindelijk komt de aflossing er om 19:00 en heeft ze anderhalf uur pauze. Ik rijd achter haar aan naar Thassos stad en we nemen een Radler aan de haven. Daarna gaat ze omkleden en haar brace om doen. Ik ga ook omkleden want vanavond staat Akis op het programma. En dus word ik om 21:00 weer netjes ontvangen door de restaurant eigenaar en eigenaresse. Weer een prima maaltijd en natuurlijk een tsipouro van het huis. Akis kent mijn wensen. Thuis lig ik nog even te lezen maar om 0:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2016 op een rijtje