Reisverslag  Dag 01 - Zondag 3 Juni 2012

 

06:30 Ik ben zelfs al iets eerder wakker. Het gaat beginnen! De laatste spullen in de auto en de broodjes voor onderweg worden met veel liefde (net als vroeger) door Ma klaargemaakt. Ik ontbijt niet want er is een stel wat exact vorig jaar is getrouwd en die komen het ontbijt verzorgen. Ik heb net alles in de auto als Berry en Frances (want over dat getrouwde koppel had ik het) met het ontbijt komen. Dat er nog wat in de koelkast in Koek-aan-zee is blijven staan, mag de pret niet drukken. Marie komt ook even langs, Koos en Paulien zijn gisterenavond nog even langs geweest.

08:02 Zit ik in de auto, heb afscheid genomen van eenieder en start de diesel. Het regent dus de mensen die staan uit te zwaaien worden nat. Vanuit het slaapkamerraam zwaaien Koos en Paulien (voor meer bedgeheimen daarover zie www. Paulieninbed.nl) en al toeterend draai ik het hoekje om. Ik word gebeld door zusje Trudy en moet tegelijkertijd Buuf Jenny te woord staan. Maar het lukt mij toch.

Na nog een ererondje in het wijkje (zodat de uitzwaaiers nog langer in de regen moeten staan), rijd ik het wijkje uit met nog steeds Trudy aan de lijn. Na haar goede wensen is het stil in de auto als ik de A28 richting Hoogeveen op draai. Ik rijd dit jaar over Meppen en pak dan de A7 in Duitsland naar het zuiden.

Over de rit kan ik kort zijn. Het was nat, vooral in het begin. Maar deze snelweg (het is ca 60 km meer dan de A3) rijd wel beter door. En voorbij Nurnberg klaart het op. In Oostenrijk hangen er zeer donkere wolken bij de bergen maar is het droog, zonnig en een lekkere 25 graden. Een heel verschil met de regen en 8 graden van vanochtend!

Het is 16:40 als ik de auto bij het hotel stil zet. Ik heb dan al getankt omdat het in Oostenrijk goedkoper is dan in Duitsland en Italië. Nu haal ik met gemak de boot in Ancona. Waarschijnlijk met een halve tank over en dat komt goed uit want ik verwacht de dieselprijs in Griekenland ook aan de hoge kant. Maar ook daar zoek ik altijd de goedkoopste pomp op.

Even rondlopen in het dorp om de benen te strekken. Dan een lekkere Tiroler schnitzel de man maken, samen met een goed biertje. Bij de hotelbar nog een goudgele rakker en afgesproken dat ik vanavond om 21:00 mijn ontbijt voor morgen in een zak krijg. Ik ben namelijk omgeboekt van Venetië naar Ancona. Op Venetië varen ze nog maar 1x per week en dat kwam niet goed uit. Maar betekent nu wel dat ik morgen om 06:30 in de auto moet zitten!

Ik krijg (iets later dan gepland maar met verontschuldigingen) de ontbijtzak en een thermosfles met koffie. Op de terugreis kan ik die weer een het hotel teruggeven. Prima service! En nu ga ik de traditie weer voortzetten want ik ben op rondreis en dus mag ik het weer schrijven: om 22:00 sluit ik de luiken!


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje