Reisverslag  Dag 02 - Maandag 4 Juni 2012

 

05:30 Ik word wakker van het gekletter van regen op het balkon. De vogeltjes zingen maar doen dat hopelijk wel overdekt want het water komt met bakken uit de lucht! Omdraaien lukt niet meer en dus stap ik uit bed en start de dag. Het is 06:00 als ik naar buiten stap en richting Tiefgarage sprint. Daar merk ik dat de kaart het niet doet op de achterdeur. Shit! Moet ik de eigenaar nu wekken? Ik probeer de grote garagedeur en die werkt wel! Dus via de baan naar beneden met de spullen, de auto ingepakt en gestart. Bij vertrek de kaart in de brievenbus, zoals afgesproken, en om 06:15 draai ik richting Italië.

Gelukkig is de auto net voorzien van een nieuw setje banden en houd ik grip. Maar wat hebben die banden het voor hun kiezen gekregen. De eerste 8 kilometer is binnendoor en gaat het niet hard. Daarna de Brenner op en daar mag je ook maar 110km/u. Het is verder redelijk rustig, de vrachtwagens blijven keurig rechts. En steeds wordt het iets lichter, maar tot Ancona zal het blijven regenen, als is het bij de haven meer een licht gespetter.

Onderweg genoten van de ontbijtzak. Lekker belegde broodjes en sterke koffie uit de thermosfles. Ik vermaak mij prima. Op de weg verder geen problemen en ik kom keurig om 12:10 aan bij de haven van Ancona. Bij het inchecken worden de tickets omgewisseld en krijg ik geld terug. Die 43 euro retour is echter net genoeg om het extra tolgeld te vergoedden. Over brandstof zullen we het maar niet hebben. Ik krijg wel gratis maaltijden aan boord. Alles bij elkaar toch geen slechte service, maar ik had toch liever Venetië gehad (zeker op de terugreis).

Op de boot word ik naar garage 7 gedirigeerd en hoef ik niet langs de receptie omdat ik de sleutelkaart van mijn hut al bij het inchecken heb gekregen. Hut 8138 is snel gevonden en wordt in bezit genomen. Meteen een gratis lunch genomen en toen lekker gaan slapen.

Om 18:00 (Griekse tijd want ik ben op de boot en daar geldt al deze tijdszone) ben ik weer wakker en ga ik met de site aan de slag. Ik heb door de drukte helemaal geen tijd gehad om ook maar iets hieraan te doen en ga het nu (eindelijk) automatiseren. Mocht ik dan de komende jaren weer de kans krijgen dan is de voorbereiding bijna een druk op de knop.

Nog even op bed liggen lezen en dan sluit ik om 0:00 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje