Reisverslag  Dag 04 - Woensdag 6 Juni 2012

 

08:10 Wakker. Gisteren had ik een koude douche maar de boiler stond ook net aan. Nu komt er nog steeds geen warm water uit. Dat is niet goed. De eigenaresse belt meteen een monteur en ik ga ondertussen even aan het werk.

De monteur komt en heeft het euvel snel verholpen (hij praatte zo snel en binnensmonds dat het voor mij nog steeds een raadsel is). Maar ik heb warm water. Ondertussen ook wat mail beantwoord en een sms naar Berry gestuurd. Die krijg ik daarna meteen aan de lijn. We praten met elkaar over Griekenland, genieten en volleybal.

Na mijn eigen ontbijtje ga ik richting bar maar die opent natuurlijk pas in de middag. Maar ik wil wel een frappee en die kan ik niet zelf klaarmaken (heb de spullen niet meegenomen). Dus naar het station. Daar blijkt dat er wel gewerkt wordt en onder het genot van een freddo espresso zit ik te kijken naar de grote boormachines die de fundering aan het boren zijn voor de perrons. Ja Peter, dat krijg jij ook voor jouw zaak in de komende maanden als de verbouwing van Appie verder gaat.

Vandaag is het bijna onbewolkt, iets minder wind en nog een lekkere temperatuur. Voor komend weekend staat 33 graden op het programma! Ik sta nog even te kijken naar de bouwwerkzaamheden. Niemand draagt een helm en veiligheidsschoenen. Maar er wordt wel in een fiks tempo geboord en beton gegoten.

Ik loop naar huis en ga werken aan het verslag. Het is nu 15:30 als ik compleet bij ben en daarmee is alweer een halve dag verstreken! Zo maar weer met een leesboek naar de bar. Morgen heb ik een werkdagje (eind ochtend en begin middag) en help ik de penningmeester van WIJHKO met een verplichte emailwisseling. Ja, alles kan op afstand als je maar een goede verbinding hebt! En die ga ik zo gebruiken om de site live te zetten. Wordt vervolgd, lieve kijkbuislezertjes...

Uit de terugkoppelingen heb ik begrepen dat de update is aangekomen en gelezen. Altijd fijn dat je het niet voor niets doet. Ik lig nog even lekker gestrekt in het grote bed en val in slaap. Na een hazenslaapje - geen idee wat hazen daarmee te maken hebben - ga ik naar Puerto Bar. Dat is de bar van de drie gezusters. Ik neem er een koffie en zit te genieten van de rust. Die rust komt door het gebrek aan mensen. Dat is ook de reden dat de taverna's nog allemaal dicht zijn. Ik kan wel naar de taverna Kostas, aan het begin van het dorp, maar dat vertik ik, Wil je de reden weten dan zul je een paar jaar reisverslagen door moeten of je geheugen aan moeten spreken (hoewel ik dat laatste knap zou vinden als je nu de reden weet).

Yota staat achter de bar en ik ga op een barkruk zitten. Zij bevestigd nog maar dat de taverna's dicht zijn. En ik hoor van haar dat Despina in Egio zit, waar ze een nieuw geopende pizzeria runt. Ik krijg een folder en besluit haar morgen op te gaan zoeken. Ondertussen zit ik aan de Mythos (Grieks bier) en krijg ik van Yota diverse schaaltjes met pinda's, chippies en nog meer. Uiteindelijk zoveel dat mijn lichte trek over is en ik besluit het avondeten over te slaan. Uiteindelijk is een biertje ook 2 boterhammen.

Doordat het zo rustig is komt er achter de bar nu een mooi schouwspel te voorschijn. Yota haar kapsel wordt vakkundig in model gebracht door een van de hulpjes (ook Yota genaamd). Yota 2 is gediplomeerd kapster maar kan geen baan vinden. Vandaar dit baantje bij de bar en nu kan ze Yota's kapsel even doen. Geen geknip, enkel stijlen met een krultang. Uiteindelijk is de coup poging geslaagd en reken ik af. Om 23:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje