Reisverslag  Dag 07 - Zaterdag 9 Juni 2012

 

08:45 Wakker. Ben ik uitgeslapen? Nee. De vermoeidheid komt er nu pas goed uit en ik zal mij er vandaag compleet aan overgeven. De douche is een schok, geen warm water. En het koude water komt uit de bergen en is dus goed koud. Ik meld het euvel bij eigenaresse Maria en ga richting station voor mijn dagelijkse freddo uitstapje.

Ook nu zijn ze aan het werk bij het station en wordt er weer een funderingspijler voltooid. Ik sta er een tijdje bij te kijken en krijg van een van de mannen - die bij een grijs zwembad staat - uitleg over bentoniet. Want het zeewater is hier vermengd met het grondwater en zou anders al heel rap de pijlers aantasten.

Bij terugkomst op de kamer is de boiler gerepareerd en Maria verteld dat het dit keer goed moet blijven gaan. Ik breng de rest van de dag heerlijk ontspannen op de kamer en op het terras door. Dat terras is dan niet die voor mijn kamer maar een met uitzicht op de haven en de zee. Relaxen.

De avond valt in en ik heb weinig trek. De taverna is wel open maar ik besluit toch naar het station te lopen voor een pitta. Daar zie ik dat het EK voor Nederland begint met een nederlaag tegen de Denen. Kan het mij bommen, ik doe niet mee aan die oranje gekte.

In de Puerto bar is het nu drukker. Een tsipouro als afzakkertje en de tweede is extra goed gevuld door Yota 2. Het is nog steeds drukkend warm en dus zet ik thuis de airco even aan. Nog even lezen en ik sluit mijn luiken om 0:00.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje