Reisverslag  Dag 08 - Zondag 10 Juni 2012

 

07:30 Wakker. Ik zet meteen de boel goed open maar veel helpt het luchten niet. Het is vannacht niet heel erg afgekoeld. Ik wil naar het station voor een freddo maar wordt aangesproken door Panos. Dat is de vriend van Kostandina (een van de zusters), die nu hier een frappee voor mij maakt. En de moeder van Panos is Maria, de eigenaresse van Alkistis hotel. Zo is het cirkeltje weer rond en zijn de verhoudingen duidelijk.

Ook met Panos komt de crisis ter sprake. Hij is leraar op een basisschool en gaat er in salaris terug van 1200 naar 550 euro (in de maand!). Dit soort offers wordt er van het Griekse volk gevraagd terwijl de top nog steeds hun zakken aan het vullen is en het geld naar het buitenland sluist. Maar dat lees je niet in de Telegraaf, die eikels doen lekker mee in de stemmingmakerij van Geertje "Chucky" Wilders.

Dan toch naar het station. Ik loop eerst nog wat verder rond, tap wat flappen en koop een tiropitta. In de boekhandel koop ik een nieuwe kalender van de trein. Dan terug naar de Relax bar (dat is mijn vaste stekkie bij het station). Het is druk op het terras en met mijn freddo in de hand zit ik lekker mensen te kijken.

Het is net middag (12:30) als ik weer thuis ben en Ruud bel. Eindelijk goed bereik want dat is hier zeer wisselend. De wifi verbinding is dan stukken stabieler. We praten totdat de verbinding wegvalt. Maar dat blijkt dit keer de schild van mijn beltegoed te zijn. Ik heb er meer dan 10 euro doorheen gejaagd. Vodafone is hier ook duurder geworden! Gelukkig was het gesprek zo goed als klaar en heeft de kleine supermarkt opwaardeerkaarten. Ik stuur Ruud nog wel een sms met uitleg. Over iets meer dan 5 dagen zien we elkaar weer.

Op de kamer is het nu tijd voor volleybal. Er moeten nog wat formulieren naar de NeVoBo en nog wat andere zaken (oa de teamindeling) verder uitgewerkt worden. Daarna ga ik liggen lezen terwijl ik de top2000 van 2011 overzet naar de notebook. Lekker afwisselende muziek dus.

Bij de Puerto bar ga ik daarna met de netbook wat zitten internetten over ontwerpen van modelspoorbanen. Ja, ook dat zal een paar uurtjes vakantietijd gaan opslokken. Maar wel leuk om aan te beginnen.

De taverna was in de middag nog open maar is nu gesloten. Yota staat achter de bar en ik laat mij door haar verrassen voor een mezes schotel (allerlei hapjes) welke bij mijn biertje passen. Dat lukt haar prima en hierna neem ik nog een tsipouro. Die komt uit grote waterflessen en dan weet ik genoeg. Homemade, de beste keus! En zo verstrijkt de avond waarbij ik nog 2 tsipouro krijg van Yota (allebei van het huis blijkt bij afrekenen). Ik bedank haar hartelijk en loop naar huis. Dat is nu heel dichtbij. Op de kamer nog even de airco aan en ik sluit om 0:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje