Reisverslag  Dag 09 - Maandag 11 Juni 2012

 

07:30 Wakker maar ik draai mij nog even om. Een half uur later een warme douche en dan naar het station voor een freddo en een tosti als ontbijt. Andreas, de jongen die op het terras de mensen bedient, herkent mij al en weet wat ik wil hebben. Maar hij komt met iets anders eraan. Dat is de kalender van het treintje! Die ben ik gisteren helemaal vergeten op het terras. Maar hij wist - ondanks dat het hectisch druk was - dat ik daar had gezeten en hoopte al dat ik langs zou komen. Ik bedank hem hartelijk en vertel hem dat ik vanavond Diakopto verlaat en naar Kreta verhuis.

Ik had de kalender geeneens gemist, komt dat wel goed met mij? Enfin, de freddo en de tosti smaken er niet minder door. Daarna reken ik af en bedank hem nogmaals. Hij wenst mij een goede reis en hoopt mij volgend jaar weer te zien. We zullen zien...

Thuis aangekomen is het de laptop opstarten en op het werk inloggen. Er moeten wat zaken live gezet worden en daar ben ik zo weer 2,5 uur mee zoet. Maar dan is ook alles weer onder controle en kan ik met het verslag bezig. Ondertussen is het weer warm geworden maar ik houd de deuren open en de airco uit. De top2000 aan en ik kijk een paar keer op van fikse windvlagen. Er staat inderdaad meer wind die ook soms even flink blaast. En ik tik rustig door... totdat mijn mobiel gaat.

Het is mijn lieve "ik ben bijna volwassen" nichtje Lisa. Ze is geslaagd voor haar theorie examen. Het blijkt echt voor de auto te zijn en niet - zoals ik dacht bij hen in de buurt gebruikelijk - voor paard en wagen of voor op het varken. Stel je eens voor, ik word vanwege deze uitspraak bedreigt door haar! Het is omdat ik zover weg zit, anders zou ze mij wel krijgen. Ik snap dat wel, het is een stap verwijderd van weer een gevaar op de weg en dat vind ik al bedreigend genoeg. Maar genoeg gepest, ik feliciteer haar natuurlijk (ja Lisa, dat staat nu ook zwart op wit op internet!).

Nu is het al 15:30 en ben ik bij de tijd. Ook net op tijd want ik ga de site live zetten, wat snacken (als Puerto open is) en de auto inpakken. Om 18:00 verlaat ik Diakopto en ga ik naar de boot. Morgenochtend op Kreta op mijn gemakje naar Paleochora. Het hotel is geboekt en betaald. En dan vrijdag naar Malia.

Wanneer de volgende update is? Ik heb geen idee! Blijf de site regelmatig controleren, zou ik zo zeggen...

En zo hebben jullie bijna een week moeten wachten op een update maar, lieve kijkbuislezertjes, jullie geduld zal worden beloond met weer flink wat leeswerk.

Puerto was gelukkig open, Yota stond achter de bar en verwelkomde mij. Ik bestelde een freddo en een club sandwich. Om 16:45 neem ik afscheid van Yota, laat haar beloven dat ze haar zusters ook de groeten doet en ga mijn spullen inpakken. Nog even een douche en met de airco aan nog even plat op bed. Maar dan is het 17:40 en tijd voor de afrekening. Ik betaal Maria en bedank haar hartelijk voor het goede verblijf. Daarna stap ik de auto in en rijd ik door Diakopto naar de snelweg. En dan gaat het - met een gangetje van 90 km/u vanwege de vele werkzaamheden (althans, afgezette rijstroken, het werk ligt stil vanwege geldgebrek) - naar de haven van Pireaus.

Daar kom ik om 20:00 aan en heb ondertussen de tank vol diesel gegooid voor 1,42. Doordat Pireaus ook de haven is waar de olie aankomt, is het hier het goedkoopst. Scheelt bijna 8 cent met Diakopto. En Kreta is ook altijd een stuk duurder. Met deze volle tank moet ik mijn verblijf op Kreta redden en kan ik na terugkomst in Pireaus hem weer volgooien.

Het hoofdkantoor van Minoan Lines is gesloten, dat blijkt tenminste als ik met gevaar voor eigen leven, lopend de overkant van de weg heb bereikt. Men rijdt hier als gekken, 2 rijstroken worden 3 rijen auto's met daar tussendoor nog een zooitje scooters en motoren. Dus weer terug en dan maar naar de boot. Ook daar is een container waarin mensen van Minoan Lines zitten. Dankzij een vriendelijk jong meisje weet ik nu dat mijn ticket voor de terugreis niet omgezet hoeft te worden maar ik enkel dit reserveringsnummer (wat ze op een papiertje schrijf) erbij noem, dan komt het allemaal goed want het staat goed geregistreerd in de computer. De man in Ancona heeft mij dus voor niets laten oversteken richting Minoan hoofdkantoor.

Ik rijd daarna de boot op, wil naar mijn kamer. Ik kom terecht in de onderste garage. De man loodst mij eerst naar een rij auto's en vraagt dan ineens of ik wil uitslapen. Dat wil ik wel, heb morgen tijd zat om in Paleochora terecht te komen. Dus word ik in een andere rij gezet van auto's die pas in de loop van de ochtend gelost gaan worden. Ik hoef dus niet strak om 6:00 in de garage te staan. Prima service waarvoor ik hem hartelijk bedank.

En zodoende lig ik iets over negenen in de avond op mijn bed in mijn hut, na een heerlijke douche. Ik lig nog even wat te lezen en voel dat we vertrekken (keurig om 22:00) en daarna gaan bij mij de luiken goed dicht. Het monotone gebrom en het heel licht schommelen zijn genoeg om rap in slaap te vallen.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje