Reisverslag  Dag 15 - Zondag 17 Juni 2012

 

06:10 Wakker. Wat nou? Ik heb het met Pellagia al gehad over de aankleding van de kamer. Staat heel leuk, een wit en blauw gordijn voor de ramen maar door dat witte komt wel veel licht. Ik mag er een deken voor hangen en misschien ga ik dat toch maar doen.

Even een douche en vandaag geen eigen ontbijt. Om 07:30 rijd ik naar Malia Park. Maria is al op haar post, Ruud zit binnen glazen schoon te poetsen. Ik heb al twee koffie op als hij naar zijn post buiten komt waar heb plaatsgenomen. Het ontbijtje smaakt prima en ik reken om 09:15 af bij Maria. Vandaag verslagdag, een achterstandje moet weggewerkt worden. En dat hebben jullie gemerkt en gelezen want anders was je niet tot deze regel gekomen. Tussen het tikken door heb ik drie pauzes genomen en bij twee ben ik op bed met een boek even gaan liggen lezen.

De derde - eigenlijk de middelste, rond 12:30 - werd veroorzaakt door Alla, de schoonmaakster. Die begroet je eerst hartelijk met haar hoge falset stem en houd je daarna bijna een uur aan de praat (hoewel het meeste eenrichtingsverkeer is van haar naar mij). Ondertussen verschijnen Mike en Pellagia beneden, die hebben net gestemd. Ik vertel Mike dat ik straks bij de mini golf kom, daar kan ik het verslag op internet zetten.

En al tikkend verstrijkt ook de middag. Je probeert je in te houden en er korte verslagen van te maken (zouden sommige werkgevers heel blij mee zijn), maar als je een dag zoals gisteren hebt, kun je dat niet in een paar regels kwijt. En dus is het nu 16:30 en ga ik de site genereren en dan de laptop inpakken en naar Mike op de minigolf rijden. Morgen heb ik een werkdag bij de strandbar Nemo (van George, broer van Mike). En wat de rest van de dagen gaat brengen, ik heb geen idee!! Maar blijf mij volgen, de volgende update komt vast weer een keer.

Wordt vervolgd...

Zoals gezegd, kan ik de site bij de mini golf bijwerken want anders hadden jullie het voorgaande nooit kunnen lezen. Maar het duurde even want er was geen draadloos. Gelukkig had Mike nog een netwerkkabel liggen, anders had ik terug naar de auto moeten rijden. Ondertussen worden de uitslagen van de verkiezingen langzaam bekend. Geen schokkende wijzigingen, of het goed voor het land is? Ik hoop het maar. Beide scenario's (binnen de euro of buiten de euro) hebben hun voordelen en nadelen. In beide gevallen gaat de crisis het Griekse volk nog heel veel pijn doen (en de rijke Grieken en de politici maar ongestraft graaien).

Pellagia komt er met de kinderen bij zitten. Na een koffie en wat fris is het voor mij tijd mijn avondritueel te doen. Dus naar huis en even later naar Cretan Family. Dat is iedere keer bijna 5 kilometer (enkele reis), dus ik ben blij met mijn scooter. Ja Peter, mijn benen worden nog steeds wel gebruikt. Of zoals de Grieken zeggen: met de voeten (dat is lopen).

Ben nu wel achter de namen van de bekenden van Rene en Martine, dat zijn namelijk Rob en Angelique (ik hoop wel dat ik de namen goed schrijf). Gezellig stel en ook echte liefhebbers van het goede Griekse leven. Het eten en de raki smaken weer voortreffelijk en de avond verstrijkt weer (te) snel. Naar de beachroad ga ik niet meer. Ik weet niet of ik te oud voor die ongein ben of bang dat ik een brutaal Engels gastje tegen de vloer aan knal. Enfin, dit bevalt mij nu gewoon beter en dat betekent geen nachten doorhalen maar om 0:45 mijn luiken te sluiten.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje