Reisverslag  Dag 17 - Dinsdag 19 Juni 2012

 

08:30 Wakker. Prima geslapen. Mijn lieve zusje is vandaag jarig. Toen het gisteren in Griekenland al 19 juni was, heb ik haar een sms gestuurd. Vanavond zal ik haar bellen. Na een eigen ontbijtje ga ik naar Galaxy Bar voor een koffie. Die bar zit op de kruising van de hoofdweg met de beachroad, bij de grote kerk. Altijd wat te zien. Dit keer een wat minder leuk iets, want men is een begrafenismis aan het voorbereiden. De uitvaartauto staat al voor, de kist is al in de kerk. De dokter zie ik ook even langskomen, maar die kan nu niets meer doen. Misschien was het wel een goede patiënt van hem.

Dan gaat de telefoon, het is Apostolis uit Parga. Het is geen verrassing want ik had hem gisterenavond aan de lijn, net toen ik het eten geserveerd kreeg. Hij zou mij vandaag terugbellen en kan niet langer wachten, het is net 10:00 geweest. Hij heeft nieuwe foto's van Ionion Beach (zie www.pargapalace.com) en vraagt of hij die naar mij mag mailen zodat ik ze op de site kan zetten. Ik antwoord dat het prima is, maar dat ik niet precies weet wanneer dat is. Hij wil ook geen druk opleggen en bedankt mij hartelijk.

Hierna ga ik even naar de boekhandel van Pella en zie op mijn telefoon de mailtjes van Apostolis binnenkomen. Na even met Pella te hebben bijgepraat, ga ik wat rondrijden in Malia en bedenk mij dan dat ik Manolis, van Argos restaurant, beloofd had een keer een koffie te komen drinken. Ach, ik heb er nog maar 3 op, dus dat kan nog wel. Met hem zit ik een tijd te praten of het moeilijke bestaan van een restaurant. Veel is tegenwoordig all-inclusive en dan is dodelijk voor de restaurants. Mensen gaan er nog wel op uit voor een drankje, maar het eten doen ze bij het hotel. Ik zie het voor hem ook zwaar in. Hij zet nu in op de Russische gasten en heeft zelfs een Russische menukaart laten maken.

Het restaurant van hem kijkt uit op Ikaros Beach en die hebben een Spa. Ik heb wel zin in een massage en helaas is Karma (vlakbij de boekhandel) opgeheven (ze is terug naar Engeland). Dus bedank ik Manolis voor de koffie en ga richting de Spa. Ik kies een lekkere behandeling uit van een uur en wil een afspraak maken. Maar ik kan ook nu en dus lig ik niet veel later van een heerlijke massage te genieten.

Hierna kan ik nog genieten van een heerlijke douche, vergeleken met deze waterval heb ik op de kamer maar een miezerig straaltje! Tevreden en ontspannen keer ik terug naar mijn kamer. De rest van de middag wordt al lezend doorgebracht, terwijl er heerlijke loungemuziek op de achtergrond draait.

Begin van de avond probeer ik mijn zusje te bereiken. Thuis geen gehoor. Mobiel wordt ook niet opgenomen. Ik krijg een déją vu. Kijk eerdere verslagen er maar eens op na, vaak is er een probleem met het bellen van zusje-lief op haar verjaardag. Ik sms mijn ouders om hun te feliciteren en te vragen waar mijn zusje is. Niet veel later belt Berry ineens. Ze blijken met z'n allen bij Thijs en Aafke te zitten (dat is een restaurant in de buurt van waar zusje woont). Eindelijk krijg ik Tudy te spreken en feliciteer haar. Ze schijnt er rode wangen aan over gehouden te hebben toen ze hoorde hoeveel moeite ik er (weer) voor moest doen.

Maar goed, het resultaat is het belangrijkste. En ik wens haar alle goeds. Ze is tenslotte mijn allerliefste zusje! De avond wordt besloten met een maaltijd en wat raki en ik sluit om 23:30 tevreden mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje