Reisverslag  Dag 18 - Woensdag 20 Juni 2012

 

07:30 Vroeg wakker. Na een eigen ontbijtje is het weer werken en ik zie meteen dat het foute boel is. Er zijn wat problemen, dus ik kan vol aan de slag. Gelukkig kan ik even bij Anita tot 10 tellen want er is op de zaak wat gebeurt wat mij niet bevalt. Vroeger kropte ik dat op, nu gaat dat op Griekse manier meteen mijn systeem uit. Ik het kwijt en dat is het belangrijkste. Soms wel even schrikken voor de ontvanger, maar dat zij maar zo.

Ik zit dus druk te werken op een pc op de zaak, met daarop natuurlijk de Nederlandse tijd. Om 10:15 belt Ruud en die vraagt of hij mijn frappee koud moet zetten. Ik begrijp meteen dat ik vergeten ben de tijd om te rekenen en had inderdaad afgesproken om na hun werk (11:00) op het balkon een koffie te komen drinken.

Dus de laptop bij Anita achtergelaten en op de scooter naar huize Jongeneelen. Daar kan ik nog eens mijn verhaal kwijt, net zoals zij hun werk met mij bespreken. Bij eten blijft het natuurlijk niet, de moeder van Maria heeft altijd genoeg eten voor nog een eter. En dus gebruik ik de middagmaaltijd bij Mamma-Maria.

Daarna gaan Ruud en Maria slapen en rijd ik weer terug naar Nemo Bar om verder te werken. Dat gaat de hele middag duren en ik wacht tot de cursisten naar huis zijn zodat ik wat spullen voor een collega live kan zetten. Het is dus 18:30 als Anita en Bessy al naar huis zijn en ik dan pas de laptop dichtklap en mijn kantoor verlaat. Aan de bar zit ik nog even met Poppy te praten. Die heeft mijn rekening overgenomen en verbaast zich over de hoeveelheid koffie. Het zijn er maar 5, dat is een hoeveelheid die ik normaal in een ochtend er doorheen draai.

Ik reken af en na het avondritueel meld ik mij bij Jorgos en Aristo van Cretan Family. Aristo voelt zich niet lekker en gaat vroeg naar huis. Ik val met mijn neus in de boter. Allereerst heeft meneer Kostas een heerlijke lamsmaaltijd (gegrilld en daarna in de oven) en daarnaast heeft Rob een partijtje pool van Jorgos verloren. En dat kost Rob een taartje en dat is een heerlijke chocolade taart geworden. En ik word uitgenodigd om ervan mee te genieten. Geluksvogel die ik ben!

De avond wordt besloten in het restaurant als we bijna de laatste groep zijn. Er zit nog enkel een plakkerig groepje Duitsers. Ik bedank mijn gezelschap voor de gezellige avond en rijd richting huis. Ik sluit mijn luiken om 0:30.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje