Reisverslag  Dag 19 - Donderdag 21 Juni 2012

 

08:30 Wakker. Vandaag weer een ontbijtje bij Malia Park. Ik hoor van Ruud dat Emmanuela thuis is maar vrijdag alweer vertrekt en wel naar Rethymnon. Daar zit namelijk Maria, de dochter van Manolis en Katharina, haar grootste vriendin. Dus dochterlief is een echte studente met een eigen leventje. Dus als ik haar nog wil zien dan moet ik straks maar even op de koffie komen.

Om de tijd te doden tussen mijn vertrek bij Malia Park en de thuiskomst van Ruud en Maria, ga ik rondrijden op de scooter. Ik besluit de weg naar Krassi op te rijden. Die wordt nu doorsneden door de nieuwe snelweg die boven Malia richting Agios Nikolaos gaat. Om de juiste hoogte voor het viaduct te krijgen kun je de weg verhogen of er een u-bocht inleggen want iets verderop is de heuvel hoog genoeg om als steunen voor een viaduct dienst te doen.

De zon brandt flink maar de wind zorgt weer voor afkoeling. En het blijft een mooie rit naar boven. In Krassi is net een bus Russen ontploft, het krioelt er. Ik drink er een freddo onder de plataan, de meeste Russen houden het op kijken. Dan rijd ik terug en dat gaat bergafwaarts een stuk sneller. En zo is het 11:15 als ik mij meld bij huize Jongeneelen en al snel met een frappee op het balkon zit.

Even later is Emmanuela wakker en die komt zich netjes melden bij mij. Kleine meisjes worden groot en deze dame hier is toch al echt vrouw te noemen. Mamma-Maria komt bezorgd nog even boven kijken. Ik had aangegeven bij Ruud dat ik - na een flink ontbijt bij Malia Park - zo vol zit dat ik een lunch oversla. Ik had vanochtend zelfs een omelet van Hana, de Pamala Anderson van de koks bij Malia Park!

Ruud en Maria gaan slapen en ik ga naar mijn kamer. Niet voor lang want ik pak mijn laptop en rijd naar Nemo Bar. Nog even iets werken en dan Apostolis laten bellen. Hij legt uit wat hij op de website aangepast wil hebben. Ik snap het en ga ermee aan het werk (op mijn tempo, in mijn tijd). Ik sta even met Anita te praten en we komen te spreken over de kapster. Ik vraag of dat Jill is en Anita bevestigd dat. Ze heeft het nummer en ze belt meteen. Ik kan over een kwartier terecht! Mooi, coupe zomer in aantocht.

Ik ontmoet bij de kapper nog 2 bekenden en lig al snel in de stoel om door Jill ontdaan te worden van wat hoofdhaar. Ook de wenkbrauwen worden keurig meegenomen. En een uur later sta ik alweer bij Nemo bar. Want de wind is wat gaan liggen en ik wil nu eindelijk wel de zee in. Even later duik ik in de mooie golven (sorry Frances, het zijn echt mooie golven). Heerlijk! Nog met dank aan Eva.

In de zon op laten drogen, wat prima gaat want vandaag staat de zon het dichtsbij. Vanaf morgen komt hij steeds verder van ons te staan en wordt het alweer eerder donker. Op weg naar het donker, ik moet er niet aan denken! Het is niet negatief gedacht want het is een feit. Ik meld mij weer aan de bar en neem een biertje. Mike en Poppy zijn er ondertussen en Mike treft zijn voorbereidingen. Alles moet op de juiste plaats staan. Ik krijg van Poppy nog een biertje en we bespreken weer mijn koffie consumptie. Ze dacht dat ik vandaag weinig koffie had gehad, maar ik vertel dat bij het ontbijt 3 cappuccino, een freddo in Krassi en een frappe bij goede vrienden er wel bij opgeteld moet worden. Met verbazing bekijkt ze mij weer.

Ze is geboren in Athene en daarna snel naar Kreta verhuisd. Op Kreta diverse keren verhuisd, ieder jaar nieuwe school en nieuwe vrienden. En de laatste jaren geen vakantie. In de zomer werken en in de winter moet je te ver weg voor goed weer en dat kan ze niet betalen. Tja, dan zit ik er toch wat beter bij. Ze mag best met mij mee maar ik stel het maar niet voor want haar vriend zit aan de andere kant van de bar en zal het er vast niet mee eens zijn.

Ik reken af en wens iedereen een fijne avond. Na een douche thuis lig ik een tijdje op bed naar muziek te luisteren. Ik heb helemaal geen trek en besluit enkel een broodje thuis te eten. Ik lig veel te lekker. En dus wordt de avond rustig besloten en sluit ik om 22:00 al mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje