Reisverslag  Dag 20 - Vrijdag 22 Juni 2012

 

08:00 wakker na een wat rommelige nacht in de buikstreek. Ik ben er vannacht zelfs even uit geweest en heb wat rondgelopen. Maar na een tijdje is het weer wat kalmer geworden en ben ik verder gaan slapen.

Ik heb geen brood meer, dus thuis geen ontbijtje. Ik rijd naar Nemo Bar en onderweg ontmoet ik Mike (van Pellagia) en die neem ik op sleeptouw. Ik geef hem een keer een verse jus, hij heeft mij er zoveel gegeven bij de mini golf. En zijn broertje is er al, dus die zijn vrij snel in een serieus gesprek. Ik wil nog wel iets eten. Veel hoeft dat niet te zijn, ik hou het rustig vanwege vannacht. Dus bestel ik bij Anita een tosti, daar mag ik het voorlopig mee doen. Ik ga aan mijn verslag werken. Vijf dagen. Dat doe ik op mijn gemakje, soms even surfen op het web en mensen die bellen te woord staan.

De eerste is Mike, die vraagt wanneer ik vertrek. Er blijkt een huurder te zijn voor mijn kamer, die wil er vanaf de 26ste erin. Prima, dan ben ik net weg. De tweede is mijn moeder die mijn stem even wil horen en wat vraagjes heeft.

In de middag nog maar wat brood verorberd en het blijft rustig. Ik mag ook geen grote boodschap hebben want we zitten hier al 3 uur zonder water. Wel elektra, dus er is echt iets met de waterleiding. Ik wil niet weten hoe die toiletten er nu uit zien!

Het is nu 15:00 en ik ontdek dat de internetverbinding er nu ook uit ligt. Ik hoop dat ik zo mijn site kan bijwerken om jullie wat te lezen te geven in het weekend. Zondag zijn Ruud en Maria vrij en misschien gaan we naar Rethymnon. Maandagavond verlaat ik Kreta en ga ik naar Naoussa. Van daaruit zal de volgende update komen.

Wordt vervolgd...

Even later is het water terug (maar wel als een miezerig straaltje) en zo ook de internetverbinding. Ik vraag George om de toiletten door te trekken zodat internet sneller wordt. Een vreemde vragende blik is zijn antwoord. Maar de site kan bijgewerkt worden en dat is voor jullie het voornaamste. Ik vrees dat ik jullie op deze update wel heel lang heb laten wachten, een week, dat zou toch niet mogen moeten kunnen (perfect Nederlands). Maar werk gaat voor het meisje en als ik niet werk tijdens de vakantie dan mag ik volgend jaar niet meer. En dat wil ik toch echt voorkomen.

Hierna wordt de laptop opgeborgen en ga ik nog even lekker plonzen in zee. De golven zijn minder hoog maar het is heerlijk om even te liggen dobberen. Daarna opdrogen, een biertje en dan naar huis. Bijtijds eten want ik wil met Ruud de wedstrijd van de Grieken tegen de Duitsers zien.

Dus op tijd bij Cretan Family, ze weten van mijn aversie tegen voetbal maar snappen wel dat dit een uitzonderlijke wedstrijd is. Dus om 22:15 sta ik bij huize Jongeneelen en zitten we al snel te kijken. Duitsers op voorsprong, Merkel juicht, Grieken bespotten haar (Duitsers onder leiding van Merkel zijn niet geliefd vanwege houding bij Eurocrisis). Maar dan geeft Duitsland gas en krijgen we 3 doelpunten om de oren. Uiteindelijk scoort Griekenland nog, 2-4 verlies en dus eruit. Ze hebben het beter gedaan dan de Nederlanders. Ruud slapen (Maria ligt al in bed) en ik sluit om 0:15 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje