Reisverslag  Dag 21 - Zaterdag 23 Juni 2012

 

08:00 Wakker. Ik lig een tijd te lezen en naar muziek te luisteren. Dan stap ik op de scooter naar Ikaros. Ik heb weer geluk! Ik kan over 45 minuten dezelfde massage krijgen als afgelopen dinsdag en ook van dezelfde masseuse (Maria). Even naar huis om mijn badjes te halen zodat ik niet als een sumo worstelaar rondloop. Ik lig een tijdje naast een ornament met kabbelend water als Maria mij komt halen.

De massage is weer zo heerlijk ontspannend en aan het eind bedank ik Maria dan ook hartelijk. Uiteindelijk kom ik dan toch van de massagetafel af en loop naar de balie. Mijn gelukzalige gezicht doet Maria in de lach schieten. En ik praat zoveel mogelijk Grieks tegen haar wat haar bewonderend doet uitroepen dat ik het beter spreek dan een collega van haar die hier al 3 jaar woont. Ik vertel van mijn rondreizen en ze is jaloers (ja, wie niet?!?).

Ik zit nog een tijdje in de hamam en neem daarna langdurig een douche. Als herboren verlaat ik de Spa. Ik besluit naar Nemo Bar te gaan, maar dit keer zonder laptop. Dat doet meteen de wenkbrauwen van Anita en Bessy bewegen. Ik leg ze uit dat ik een massage heb gehad en nu relaxed op de bank neerstrijk met een leesboek.

Zo verstrijkt de middag terwijl ik door Bessy van vocht (voornamelijk water en frappee) en Anita van wat voedsel (ik had nog geen ontbijt gehad) voorzien wordt. Het waait flink, dus op het strand is het minder aangenaam dan hier in de schaduw. Beschut tegen de wind en heerlijk onderuit lig ik een boek van Jussi Adler-Olsen uit de Q-serie (Een spannende detective-serie uit Denemarken. Wordt qua spanning vergeleken met de Millenium trilogie van Stieg Larsson) te lezen. Ook deze boeken komen van mijn vertrouwde boekenleverancier, Boek&Blad te Meppel.

Ik sluit de middag af met een grote aardbeienijs, gemaakt door George. Heerlijk zomergevoel roept dat op, zeker als ik weet dat het in Nederland "wat" vochtiger is. Daarna ga ik naar huis, voer het avondritueel uit en kom dan bij Cretan Family terecht. Lekker eten, de raki vloeit goed en het is er gezellig. Na Jan en Lynn roepen Aristo en ik nu ook Rob en Guus door het restaurant. En Angelique maar lachen. Aan alle goeds komt een eind en dus sluit ik om 01:00 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje