Reisverslag  Dag 23 - Maandag 25 Juni 2012

 

08:00 Wakker. Dit is mijn laatste dag op Kreta. Wat zijn die twee weken toch voorbij gevlogen! Als eerste een ontbijtje bij Malia Park. Ik neem nog geen afscheid van Ruud en Maria, ik zie ze straks nog op het balkon van hun huis.

Na het ontbijt (moest weer zelf mijn cappuccino halen) ga ik richting de boekwinkel van Pella. Ik hoor het verhaal dat Mike aan de Red Bull is en zich daarvan voelt opknappen in de moeilijke tijden. Ik heb nog wat achterin de auto liggen (vanuit Nederland) en weet dus wie ik daarmee kan verrassen.

Via Stavroula (ik mag de scooter bij het appartement achterlaten) ga ik naar de kamer en ruim alvast een groot deel van de spullen op in de auto. Daarna naar het balkon van Ruud en Maria. Er staat een fles raki klaar voor mij en ik zie Ruud een blad van een plant afsnijden. Die blijkt vol te zitten met aloë vera. En dat kan Ruud goed gebruiken voor zijn verbrandde onderbenen. Ze zijn gisteren pas om 17:00 van het strand afgestapt! Maria was daardoor heerlijk ontspannen, maar het heeft wel deze rode bijkomstigheid opgeleverd.

Mike belt dat hij de airco heeft gerepareerd. Die is sinds gisteren soms spontaan aan het huilen. Condenswater sijpelt door de bak heen. Hij gaat zo naar de boekhandel en ik zal hem daar zien omdat de kamer betaald moet worden. Dus is het tijd voor afscheid van Ruud en Maria. Blijft altijd een moeilijk moment.

Bij de boekwinkel reken ik af en vergeet ik Mike zijn Red Bull te overhandigen. Ook hier neem ik afscheid van Pellagia en Mike en rijd ik naar Nemo Bar. Anita en Bessy zorgen weer voor de inwendige mensch en dat ga ik ook missen. Ook hier afscheid, maar dat weten jullie nu inmiddels wel. Anita heb ik nu op facebook, dus daar kan ik ook in de winter contact mee blijven houden.

Naar Cretan Family. Aristo is er de hele dag, van 9:00 tot 16:00. Dan gaat hij even naar huis en is er in de avond weer. Jorgos is overdag bij de appartementen en komt om 16:00. Het is nu 15:00 en zodoende kan ik beide broertjes spreken voordat ik vertrek. Van Aristo krijg ik 2 liter raki en we praten nog even over de rest van de reis. Eddy loopt ook rond en zorgt voor de druivenranken en voor het terugplaatsen van een jong vogeltje wat uit het nest is gevallen.

Dan komt Jorgos zijn broer aflossen en neem ik afscheid van Aristo, Eddy en Kosti (de kok). Met Jorgos zit ik nog even te praten. Hij had mij wat gevraagd en dat zal ik na de vakantie opnemen met Rene en Martine. Ik bestel een klein beetje eten want veel trek heb ik niet. Maar een saganaki gaat er altijd in. De groep met Angelique en Rob komen binnen voor een drankje en kijken verbaasd als ze mij zien zitten. Ze dachten dat ik in de ochtend zou vertrekken.

Maar nu is het tijd om Jorgos al het goeds toe te wensen en ik zie in mijn scooter de Red Bull zitten. Dus rijd ik langs de mini-golf en geef een verbaasde Mike de blikjes. Ik vertel hem hoe ik het weet en hij begint te lachen. Nogmaals een "ade yia" en dan naar mijn kamer. De laatste spullen in de auto. Sleutel van de scooter onder de zitting. Kamer nog een keer controleren en de sleutel binnen laten liggen.

Om 18:45 verlaat ik Malia richting de haven van Heraklion. Daar rijd ik meteen de boot op en kom in de onderste garage. Ik krijg weer een uitslaapplekje. De auto die voor mij gezet wordt heeft geen bestuurder en de sleutels zitten in het contact. Morgen is het 6 uur rijden maar ik ben vroeg in de haven (06:30). Zelfs als ik om 8:00 vertrek ben ik nog om 14:00 in Naoussa.

De hut ingenomen, snel een douche, nog wat liggen lezen en ik voel dat we vertrekken (22:10). Niet veel later sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje