Reisverslag  Dag 25 - Woensdag 27 Juni 2012

 

07:30 Wakker. De gordijnen laten toch het nodige licht door en het raam is op het oosten. Vannacht om 03:30 wakker geworden. De airco stond wel aan maar gaf enkel warme lucht. Buiten was het koeler, dus heb ik het raam opengegooid en om 6:00 - toen er teveel licht binnenkwam - weer gesloten. Ik heb het over licht want het is totaal bewolkt en een stuk koeler.

Na de lichamelijke verplegingen meld ik mij in de ontbijtkamer. Het is rustig in het hotel. Enkel een Engels sprekend koppeltje waarvan tenminste de jongen Griekse roots heeft. Over het meisje twijfel ik nog. Met Akis zit in daarna buiten op het terras aan een frappee terwijl we bijpraten. Hij hoeft de parasols nog niet uit te draaien, nog steeds is er bewolking (wat is dat, wolken?). Hij draait dus hier in het hotel zijn diensten, heeft de afgelopen dagen perziken geplukt en gaat straks weer bij de rijschool aan de slag. Maar ik ga vandaag ook aan de slag.

Want het is een werkdag. Ik eigen mij de ontbijtkamer toe, installeer mijn laptop, haal een terrasstoel van buiten naar binnen (de ontbijtstoelen zijn van massief hout en de terrasstoelen van dat nep-riet) en bestel bij Toula nog een frappee. Om 9:00 begin ik met werken. Toula zorgt dat ik niets te kort kom, koffie, water, cake. Ik werk door, wil iets graag afmaken. Helaas lopen bepaalde werkzaamheden uit (ook met dank aan een update van MickySoft). Wel tussendoor even de benen strekken en op de kamer boven het toilet gebruiken.

Het is 18:40 als ik mijn kantoor maar opruim. Heb het niet gered en er komen steeds nieuwe wensen bij. Ik ga naar mijn kamer en plof op bed neer. Ik val niet in slaap maar voel wel de vermoeidheid. Dan maar even een douche die ik soms even op koud zet. Op Kreta zou dat betekenen dat het iets minder warm wordt, maar hier is koud ook echt bergbeekwater koud! Daar wordt je wel wakker van.

Als ik in het centrum loop merk ik dat er een EK-wedstrijd is. Je ontkomt er nergens aan. Ook mijn restaurant heeft de tv buiten staan en Dimitris zit er ook naar te kijken. Maar zorgt er wel voor dat ik mijn bestelling kan doen. Ik had zin in lever en dat hebben ze hier heel lekker, weet ik uit ervaring. Geen bloemkool erbij, dat is enkel bij mammie (met een papje!). Spanje speelt tegen Portugal en na 90 minuten staat het 0-0. Ik ga terug naar de kamer en kijk toch even hoe dat afloopt. Ondertussen stuur ik een sms naar mijn lieve nichtje Lisa, Hier in Griekenland is ze nu al volwassen. Het worden inderdaad penalty's en dat is lekker spannend. Portugal weet er 2 niet binnen te trappen, Spanje doet het met 1 misser beter en is door naar de finale. Ik sluit hierna mijn luiken, het is dan 01:00.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje