Reisverslag  Dag 26 - Donderdag 28 Juni 2012

 

08:30 Wakker. Prima geslapen. Airco heeft gewerkt maar ik merk ook dat het buiten een stuk koeler is. Na het ontbijt zit ik een frappee met Akis te drinken. Hij valt even voor Nikos in, die nog wat zaken op school moest afmaken. Nikos is leraar en de kinderen hebben vorige week vakantie gekregen, tot aan september! Als Nikos straks terug is dan gaat Akis met de meiden naar zee.

Ik hou het vandaag bij het centrum van Naoussa. Als ik er rondloop zie ik op een thermometer dat het 26 graden is. Voor mij voelt dat koud aan, maar ik weet dat ik hiermee commentaar uit Nederland ontlok. En toch is het zo. Maar ik vind het niet erg, het is beter dan een drukkende warmte in het centrum.

Er zijn heel veel winkels die hun deuren hebben moeten sluiten. Je wordt er niet vrolijk van. De crisis hakt er hard in. Gelukkig zijn er ook nog winkels die het volhouden of andere die het juist nu proberen. Vooral fastfood loopt goed, het is goedkoop. Maar niet altijd even goed voor de mens.

Bij een zaak zie ik een mooie ventilator. Ik heb een fan van thuis meegenomen maar die maakt erg veel lawaai (die fan is trouwens ooit in Naousa gekocht). Ik mag deze nieuwe uitproberen en merk dat hij veel stiller is. Dus loop ik met een ventilator naar het hotel terug. De oude probeer ik weg te geven aan Nikos, maar die hoeft hem niet. Ik laat hem in het hotel staan en ze mogen hem weggeven aan eenieder die belangstelling heeft.

Ik loop het centrum weer door en zie geen Athina bij het restaurant. Dan maar een freddo op de "boulevard". Lekker mensen kijken. Er is altijd wel wat te zien. Daarna slenter ik nog wat door de straten en kom dan weer bij het hotel terug. Door Nikos krijg ik nog een frappee aangeboden en we zitten samen even naar atletiek in Helsinki te kijken.

Dan ga ik naar mijn kamer met een doos vol tijdschriften over modelspoor (altijd verkrijgbaar bij Boek en Blad in Meppel) . Ik ben bezig met een ontwerp en zoek in de boeken naar tips of zaken die ik ook wil regelen. Zo zit ik een uur of 3 lekker te lezen en punten op te schrijven. Maar dan toch even een siësta...

Die is om 17:00 voorbij en ik ben net beneden op het terras als Berry en Frances bellen. We praten even bij. Zij gaan naar Turnhout voor een diploma-uitreiking van een vriendin van Frances. Na het gesprek zit ik een tijd te surfen op mijn netbook in allerlei modelspoor sites. Zoveel info, ik moet het echt duidelijk zien te krijgen voordat ik een goed ontwerp kan maken. Maar ik kom er wel uit, dat is zeker.

Dan is het weer tijd voor een maaltijd. Ik had vanaf de eettafel Lisa willen bellen, maar krijg een sms van Pa dat ze zit te wachten. Ze zal zo wel naar bed moeten. Dus bel ik haar en hoor dat dit niet het geval is. Het gesprek is leuk totdat ze weer dreigt met het halen van het rijbewijs. Ze mag dan nu volwassen zijn, ze kan zich beter met 1 paardenkracht bezighouden. Ook als het maar 1 paard is dan schijn je nog van paardeNkracht te moeten spreken. Dat is een leermomentje speciaal voor Lisa. Maar alle gekheid op een stokkie, ze had vanochtend al een lieve sms terug gestuurd en je merkt dat het een lieve meid is (ja Trudy, echt waar, ook jij bent lief en kan soms slechte kantjes hebben, maar dan blijf je lief). Nou Lisa, ik heb toch maar een lief stukje over je geschreven (anders loop ik de kans dat je mij volgend jaar op Ameland gaat lopen pesten haha).

Vandaag speelt Italië tegen Duitsland. Iedere Griek hoopt dat Duitsland verslagen wordt. En dat gebeurt ook, zie ik terwijl ik mijn verse paidakia verorber. Ze staan al snel met 2-0 achter en krijgen geen grip. Toch krijgen ze in de laatste minuten nog een strafschop en dan krijgen ze hoop. Die gasten zijn pas uitgeschakeld als de scheids de laatste keer op zijn fluit blaast. Gelukkig doet hij dat niet veel later. Duitsers teleurgesteld en Grieken blij (dus ook ik).

Ik loop door de koele nacht terug naar mijn kamer. Vanaf morgen zal het weer warmer worden. Akis zit achter de balie en zit te internetten. We praten even over de wedstrijd als ook het koppeltje binnenkomt. Die gaan meteen naar bed en ik volg hun voorbeeld. Om 01:00 sluit ik mijn luiken terwijl de nieuwe fan stil zijn werk doet.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje