Reisverslag  Dag 30 - Maandag 2 Juli 2012

 

07:30 Wakker. Vandaag is een reisdag, ik verlaat Naoussa en ga naar Thassos. Ik pak dus alvast wat spullen in de auto en krijg daarna van Katharina een frappee. Daarna een ontbijt en nog een frappee terwijl ik de laatste spullen in de auto stop. Maar ik ben nog niet klaar met laden. Want in de kelder staat een heel krat perziken op mij te wachten. Minimaal 10 kilo! Dat mag ook nog even in de auto terwijl ik nog niet verlost ben van de spullen van de familie Pronk. Maar het past er allemaal net in.

De perziken moet ik koel zien te houden tot na 18 juli. Dan wil ik er - samen met Rita - in Ano Pedina jam van zien te maken. Ik krijg ze zelf nooit op en kan ze uitdelen op Thassos maar het is veel leuker om er perzikenjam van te hebben en aan ze te denken als ik in de winter het op mijn brood smeer. Dat vindt Katharina ook een goed plan.

Ik reken bij haar af (mag weer niets betalen voor alle koffie etc) en ze rekent maar 30 euro per nacht. Ik wil haar meer toestoppen maar ze wordt bijna echt boos als ik vol hou. Ik geef haar wel mijn kado (een groot blik koffie) maar wil niet dat ze het uitpakt. Misschien krijg ik het wel naar mijn hoofd! Dus vertel ik dat ze het pas uit mag pakken als haar zusje er ook bij is. Ik hoop dat het alsnog gewaardeerd wordt, ik waardeer al jaren wat ze voor mij doen.

Ik krijg drie dikke pakkerds als afscheid en ze staat mij nog even uit te zwaaien. Ik stuur om 10:15 de auto richting snelweg en richting Thassos. De rit gaat goed en snel en ik ben net voor 13:00 in Chrisopouli, bij de Lidl. Daar sla ik wat boodschappen in want de komende 12 dagen moet ik zelf weer voor ontbijt zorgen. Ik had Elsbeth gisteren al gebeld maar die had niets nodig.

De boot van 14:00 haal ik en drie kwartier later rijd ik Thassos binnen en ben ik zo bij huize Sinodias. Meteen een warm welkom van Tijn (vanaf het balkon) en Elsbeth, die naar beneden komt lopen. Ik haal daarna eerst de boodschappen en de perziken uit de auto, die moeten de koelkast in. Daarna zit ik al snel met een frappee op het balkon bij Elsbeth en praten we elkaar bij. Dan melden zich ook Tim en Ioli. Vooral die laatste is behoorlijk in de lengte gegroeid.

Zowel Elsbeth als ik willen nog wel even naar bed. Wel gescheiden hoor! Elsbeth gaat bij Stelios liggen (die al sliep toen ik aan kwam) en ik op het grote bed in het appartement onder hun huis. Deze vakantie geen villa, ze zijn verhuurd (daar zijn ze tenslotte voor). Ik plof neer en val al snel in slaap.

Om 19:30 ben ik weer wakker, neem een douche, lig nog wat te lezen en ga dan eten. Ik had van Elsbeth al gehoord dat Akis nog steeds bij Messogios werkt en dus ga ik daar heen. Akis ziet mij al aankomen en verwelkomt mij. Tijdens het eten en daarna komt hij een paar keer bij mij zitten en we hebben het over zijn aanstaande huwelijk (in oktober gaat hij trouwen!), mijn winter en de rondreis nu en de boerderij van Berry en Frances (is die dan nog niet af?!?). Ik sluit af met een tsipouro en ga dan richting bedje. Om 23:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje