Reisverslag  Dag 31 - Dinsdag 3 Juli 2012

 

08:00 Ondanks de dichte luiken ben ik toch bijtijds wakker. Ik maak een koffie (hete espresso) voor mij en een ontbijtje. Ik hoor ook al geluid boven, dus daar is men ook wakker aan het worden. Op een gegeven moment hoor ik Elsbeth in het washok en niet veel later zitten we met een frappee op het balkon. Ik vraag haar of ik mijn draadloos modem mag installeren en dat mag. Het huis van hen is echter zo stabiel gebouwd dat er zoveel ijzer in de muren en plafonds zit dat ik maar een matige verbinding kan krijgen.

Ik moet dus aan wat meters netwerkkabel komen. Ik heb 5 meter bij mij maar ik moet er minimaal 20 hebben (van haar kantoortje, via de buitenkant en het raampje van het washok ben ik dan op de benedenverdieping. Dan zou het moeten lukken. Elsbeth verwijst naar een computerzaak en ik ga er snel heen voordat die om 14:00 sluit (ja, de ochtend is alweer voorbij gevlogen).

Helaas zit de computerzaak dicht met een briefje op de deur met een mobiel nummer en de boodschap dat hij even weg is. Ik ga eerst wat boodschappen doen. Bijvoorbeeld wasverzachter voor Berry en Frances (en ook voor mij). De flessen zijn nu 4 liter en 1 liter gratis. Dus 5 liter maar wel wat duurder dan vorig jaar. Er zijn er maar twee en die laad ik alvast in de auto, samen met wat andere boodschappen.

Terug bij de computerzaak is die nog steeds dicht. Ik bel het nummer en krijg een man die goed Engels spreekt. Hij is de hele dag buiten kantoor aan het werk, morgen is hij er wel en ja, 20 meter kabel heeft hij liggen. Dus ik ga terug naar mijn kamer en besteedt de rest van de middag met lezen en muziek luisteren.

Eind van de middag zit ik weer bij Elsbeth met een frappee op het balkon en geniet ik van haar gezelschap en van het uitzicht. Het is avond geworden en na een lange heerlijke douche ga ik naar Messogios. Er is live muziek maar wel ik zachte vorm. Je kunt er nog prima bij praten. Akis coordineert de gang van zaken weer, neemt bestellingen op en rekent af. Nikos, Christo en Drago zorgen voor de logistieke afhandeling. Ik zit lekker te eten en ondertussen mensen te observeren. Je hebt er wat verschillende types tussen zitten (en dat enkel qua kleding).

De avond wordt afgesloten met een goed gesprek met Akis, vergezelt van tsipouro. De twee mans band heeft ondertussen het laatste lied gespeeld en is aan het afbreken. Ik reken af en ga naar huis. Daar sluit ik om 0:10 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje