Reisverslag  Dag 32 - Woensdag 4 Juli 2012

 

08:15 Ik ben wakker. Eerst een ontbijtje en dan naar de computerzaak. Die blijkt nog gesloten te zijn terwijl het bordje met de openingstijden toch anders doen vermoeden. Ik bel het mobiele nummer weer en de mand zegt dat hij er aan komt. Niet veel later is de man er, hij diept een doos uit de kelder op waarop precies 25 meter zit. Ik vind het prima. Hij monteert er twee stekkers aan en voor 12 euro heb ik een goede kabel.

Bij Elsbeth installeer ik de kabel. Maar in het washok blijkt de contactdoos bij de deur geen spanning te hebben. Maar ik heb nog zoveel kabel over dat ik niet veel later de kabel tot in mijn appartement heb geleidt en het draadloos modem heb aangesloten. Een perfecte verbinding! Die kabel gaat dus de volgende jaren (als ik dat nog steeds mag doen van mijn baas) mee.

Ik krijg nog een frappee van Elsbeth - ze zorgt goed voor mij - en kan dus nu aan het werk. Ik moet wel binnen zitten, buiten is het zelfs in de schaduw te fel licht en dat hou je niet lang vol. En deze werkdag gaat weer echt een dag duren. Maar nu wel met een pauze waarop ik even een broodje eet en even op bed neer plof. Dat is toch maar heel even want het probleem houd mij bezig en ik wil het opgelost hebben.

Maar uiteindelijk loop ik weer vast en zie geen echte oplossing. Dat wordt dus zeer binnenkort vervolgd want men zit erop te wachten. Het is ondertussen 19:00 en moe val ik op bed neer. Heb ik nog wel zin om uit eten te gaan? Het antwoord is uiteindelijk ja, na even gelegen te hebben en een verfrissende douche.

Dus meld ik mij weer bij messogios, ze hebben weer live muziek. Ik heb al bijna mijn eten op als Elsbeth met Tim en Ioli bij mij aanschuiven. Niet voor wat eten, hoewel Ioli aanvalt op mijn broodjes en Tim de overgebleven patat op eet, maar voor de gezelligheid. En dat is het ook en daarom vind ik het helemaal niet erg als de kinderen heel verlekkerd naar het toetje kijken wat je hier altijd na de maaltijd krijgt. Ja, ze mogen het hebben, ik zit toch vol na de heerlijke paidakia.

Elsbeth en de kinderen gaan weer op huis aan terwijl ik van Akis nog een tsipouro krijg. Het is een warme avond en het begin van een wat vochtigere periode, althans volgens de verwachting van meteo.gr en die hebben het vaak wel juist. Van Nikos krijg ik dan nog een tsipouro en dan vind ik het toch wel welletjes. Het is mij het dagje wel geweest maar deze afsluiting van de dag doet je de problemen goed vergeten (of zou het de drank zijn?). Enfin, om 01:00 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje