Reisverslag  Dag 33 - Donderdag 5 Juli 2012

 

10:05 Ik was vanochtend om 06:30 al even wakker geweest maar heb mij toch weer omgedraaid. Nu word ik wakker en realiseer mij dat ik mij ook zo had kunnen verslapen. Verslapen, op vakantie? Ja, want ik heb om 11:00 een massage gepland staan.

Dus neem ik snel wat brood en een kop koffie en stap daarna de auto in naar Hotel Alea , waar Stelios mede eigenaar van is. Ik ontmoet er Katharina, die mij vorig jaar gemasseerd heeft. Ze herkent mij en heet mij welkom. Maar ik krijg een andere masseuse. Helaas is de massageduur hier maar beperkt tot 35 minuten, dat is wat anders dan de 90 minuten massage die ik van Marloes krijg (Marloes ik mis je!).

Na de massage kom ik langs een van de grotere supermarkten van het eiland. Hier hebben ze de wasverzachter (Soupline - mistral) ook in 5 liter verpakking, maar nu een euro goedkoper. Ik koop er 4 (en meer kan ook niet want ik blijk door mijn geld heen te zijn) en er staan dus even later 6 flessen, totaal 30 liter, wasverzachter achter de bijrijderstoel.

Ik rijd dus door naar een geldautomaat en haal weer wat geld uit de muur. Gelukkig is het vakantiegeld (krijg ik in juni) en de voorlopige teruggave ook binnen, dus kan ik wel nog wat geld opnemen. Hierna ga ik naar huis en neem een douche om de massageolie van mijn lijf te halen zodat het niet in de kleren gaat zitten.

Even later zit ik lekker relaxed van een frappee te genieten. De middag wordt deels lezend doorgebracht maar dan is het toch tijd voor wat strand en zeewater. Het is drukkend warm dus ik besluit naar het strand van Tasarnas te gaan, dat is dichtbij en Elsbeth en de kinderen zijn er een uurtje geleden naar toe gegaan. Ik tref ze daar en we hebben een lekkere middag. Stelios komt er ook nog even bij en ik geef Ioli en Elsbeth wat volleyballes. De techniek.

Het zeewater is heerlijk en ik ben een tijdlang schelpenopvang want Ioli duikt naar schelpjes. Sommige zijn echter bewoond door kleine krabjes en die doen Ioli griezelen. Ik vind het een mooi gezicht naar krijg het krabje niet uit zijn schulp. Dus geef ik hem vliegles wat Ioli weer veel plezier geeft.

Elsbeth gaat met de kinderen naar huis terwijl ik nog even van de ondergaande zon geniet. Ioli is haar schelpjes vergeten (lagen op mijn ligbedje te drogen) maar ik neem ze voorzichtig mee in de houder van mijn duikbril. Thuis geef ik ze af nadat ik eerst het zand heb weggespoeld onder de douche. Om 21:00 ga ik naar Messogios en krijg er weer een uitstekende maaltijd. Het is windstil en de luchtvochtigheid gaat steeds verder omhoog. Op het vaste land zijn de eerste bloemkool wolken al verschenen. Van Elsbeth mag het wel even goed gaan regenen, maar de verwachting is toch dat het droog blijft. Ik ga bijtijds slapen en dus sluit ik de luiken om 23:45.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje