Reisverslag  Dag 34 - Vrijdag 6 Juli 2012

 

08:15 De wekker gaat. Wekker? Ja, maar ik was daarvoor al wakker. Vandaag weer een werkdag en ik heb ondertussen een oplossing voor het probleem uitgedacht. Dus na het ontbijt gaat de laptop aan en log ik in op mijn pc in Velp en Zwolle. Afstanden zijn zo klein geworden met internet.

De oplossing blijkt de goede te zijn maar het uitwerken hiervan kost mij toch weer een complete dag. Ook nu wel met pauzes waarin ik even de benen strek, 4 meter loop naar toilet of anderhalve meter naar het aanrecht voor wat water, brood of frisdrank.

Het is nu drukkend warm en ik ben blij met de ventilator die mij nog enige verkoeling geeft. Ik loop ook even naar boven, naar Elsbeth, die zich al zorgen had gemaakt omdat ik mij de hele dag nog niet had laten zien. Ik hoor van haar dat we vanavond om 19:30 naar hotel Alea gaan voor een maaltijd en aansluitend een Griekse (dans)avond.

Daarna trek ik mij terug in mijn werkplek en zwoeg verder. Maar uiteindelijk is het mij gelukt en heb ik om 18:00 de zaak zo goed als draaiend. Er zijn (altijd) nog wat wensen en verfijningen, maar die komen volgende week wel.

Dus heb ik nog even tijd voor een lange douche en zie ik kans om mijn gezichtsbeharing weer tot een minimum terug te brengen. Maar het blijft geen gezicht (ik zal het zelf maar zeggen, ik hoor het sommige van jullie wel denken!). Aangekleed en wel meld ik mij keurig om 19:30 boven in huize Sinodias, maar daar zijn ze nog niet zover. Hoewel Elsbeth de kinderen dusdanig achter hun gat heeft aangezeten dat we niet veel later toch kunnen vertrekken.

In het hotel maken we gebruik van het buffet. Ik word gelukkig niet herkend van vorig jaar toen ik als mysterie guest zonder te betalen daar heb zitten eten (in opdracht van Stelios maar het personeel daar was er niet blij mee). Als wij al gegeten hebben komt Stelios met een vertegenwoordiger van een touroperator uit Duitsland. En even later schuiven ook Tarsanas (autoverhuur en eigenaar van die strandtent) met zijn vrouw Claudia en hun kinderen aan. Tarsanas ken ik vanaf het begin, toen ik nog in het kantoor van Stelios zat om internetverbinding te hebben. Ja, tijden en technologie vliegen vooruit.

We zitten buiten onder de overkapping en ik heb het bloedheet. Ik dacht dat ik de enige was totdat ook Stelios aangeeft dat hij het warm heeft. Dus lopen we alvast richting strand waar de Griekse avond net is begonnen. Ik heb medelijden met de twee jongens en twee meisjes die in vol kostuum klaar staan voor de dansshow. De band speelt al en iedere dans wordt in het Engels en Duits aangekondigd.

Ik zit aan het bier en volgens mij ben ik lek. Ook aan het strand staat geen zuchtje wind en ik voel de vloeistof zo weer mijn poriën uit komen. Na een kleine pauze komt de dansgroep weer terug en die hebben de kostuums nu maar uitgelaten. Ook het publiek kan nu mee doen en Ioli en Elsbeth staan al snel op de vloer. Stelios gaat ook en probeert mij mee te krijgen. Ik ben net een beetje afgekoeld en bedank vriendelijk. Hij heeft even later ook spijt want bloedjeheet komt hij terug en heeft moeite om af te koelen.

Het is 23:40 als we weer op huis aan gaan en ik ga nog even liggen lezen terwijl ik de deuren overal open zet. Er is geen airco in het appartement en normaal heb je dat ook echt niet nodig (ligt op het noorden). Maar nu zou het wel even lekker zijn, ook omdat de lucht dan wat ontvochtigd wordt. Maar de fan zorgt voor een briesje en de horren zorgen voor zoveel mogelijk weerstand tegen ongedierte. Toch komt er wel eens een mug binnen maar dankzij de fan hebben ze dan toch moeite mij te vinden. En als ik haar vind (het is altijd een vrouwtjesmug die steekt), dan heeft ze vette pech. Uiteindelijk sluit ik mijn luiken om 01:30.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje