Reisverslag  Dag 36 - Zondag 8 Juli 2012

 

09:00 Wakker. Na een klein ontbijtje ga ik richting Tarsanas voor een koffie. Svetti is er al weer even bezig en staat met kleine oogjes haar dingen te regelen. Ze maakt voor mij een freddo en moet dan flink aan de slag want de eerste Grieken zijn op het strand gearriveerd. En dat zijn de lastigste klanten. Met dan Yiannis (dat was de jongen die gisteren steeds opnieuw moest tellen) achter de kassa en een dom blondje in de bediening en je hebt al snel een fikse chaos te pakken. En dan zit aan de andere kant van de bar ook nog een kale baas zich overal mee te bemoeien. Snijdend commando's uit te delen en dan binnen een seconde zijn gezicht stralend hebben als hij gasten van zijn appartementen te woord staat. Wat een mafkees.

Na nog een koffie wens ik Svetti heel veel sterkte en ga naar huis. De middag is net een minuut oud maar binnen is het al drukkend warm. Dus de fan aan en rustig gaan zitten (of liggen) lezen en surfen. Elsbeth en de kinderen zijn naar het strand, dat is mij nu te warm. Wel duik ik voor het eerst hun zwembad in maar dat water is zeker niet koel meer te noemen. Vorig jaar in de villa heb ik er nog wel eens ijs in gegooid maar dit zwembad is iets groter. Dan moet ik wel met een ijsschots komen!

Later op de middag ga ik achter de laptop zitten en voorzie ik de site van Apostolis (PargaPalace.com) van een strakkere homepage en nieuwe foto's voor Ionion Beach. Tevens nog wat tekstuele wijzigingen en Apostolis is mij heel dankbaar. Hij heeft nog een paar wensen maar kan dat moeilijk duidelijk maken. Dat moeten we dan maar doen als we samen achter de laptop zitten.

Vanuit het vaste land trekt het weer helemaal dicht en even later begint het gerommel. Ik zet deuren en ramen open en ga er - met een leesboek - eens goed voor zitten in een luie stoel. Helaas, de regen haalt vaak de grond geeneens en valt totaal in het niet vergeleken met de grote hoeveelheden die in Nederland valt. Ook het onweer dooft meteen als het Thassos bereikt. Dus nog steeds geen goede bui voor de tuin.

Bij Messogios is het nu rustig maar ze hebben het afgelopen middag ontzettend druk gehad. Bijna de gehele bediening loopt als robots nu hun taken te doen. Ze zijn - ook vanwege de warmte - ontzettend moe. Ook ik heb de hitte in mijn hoofd zitten en sla de tsipouro die Akis mij aanbiedt af. Ik ga bijtijds richting huis en zet de fan op het bed gericht aan. Zo sluit ik om 23:20 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje