Reisverslag  Dag 37 - Maandag 9 Juli 2012

 

08:30 Wakker en na een rustig ontbijtje ga ik even boven kijken. Elsbeth is (natuurlijk) alweer in de weer terwijl de kinderen of nog op bed liggen of achter de computer. Onder het genot van een frappee (zelfs nu ook voor Elsbeth, die normaal warme koffie drinkt), zitten we even te praten. Het is al drukken warm, ik schat een 32 graden en dat om 10:00 in de ochtend! Vandaag ga ik er een stranddag van maken met een tweede doel en dat is cd's kopen.

Dus vertrek ik om 11:00 naar Golden Beach, parkeer mijn auto in de schaduw en loop naar de bar met een terras onder grote bomen. Daar zit ik een tijd met een frappee uit te kijken naar de verkopers van cd's. Maar het is rustig op het strand en ik zie nog geen enkele verkoper. Dan haal ik mijn netbook op en ga bij een andere bar zitten die internet heeft.

Daar zit ik een tijdlang te surfen terwijl ik de jongen die het strand bedient heb gevraagd om uit te kijken naar de verkopers. Maar ook die heeft ze vandaag nog niet gezien. Ik krijg al een gevoel dat het vandaag niet gaat lukken. Ik surf verder terwijl ik in de schaduw blijf. Er staat hier in Golden Beach wel een windje en die maakt de hitte een stuk beter dragelijk. Vandaag is de luchtvochtigheid ook een stuk gezakt en dan is het meteen aangenamer. Ik zal nooit in een regenwoud kunnen verblijven.

Later, als de accu van de netbook bijna leeg is, verkas ik weer naar het terras onder de grote bomen met een boekje. Ook een club sandwich maar die is niet zo lekker als Anita die kan maken. Hierna is het alweer 16:00 en ik stap in mijn auto en rijd de kust af naar het zuiden. Nog steeds geen cd verkopers, wel een met horloges en een met schilderijen (zonder lijst). Dat wordt vandaag dus niets (als het andere dagen al wat gaat worden). Dat downloaden van muziek van internet verpest ook compleet de handel van de illegale cd verkopert.

Dus daarna de hoofdweg opgedraaid en richting Paradise Beach. Ja, ik weet het, dat had veel eerder gemoeten (zeker Berry en Frances zullen er zo over denken), maar zonder de wil (en gezelschap) van anderen is het mij vaak toch te ver rijden. Hoewel het wel het mooiste strand en stuk kust van Thassos is. Maar het wordt er ook steeds drukker, vooral omdat veel Oost-Europeanen het ontdekt hebben en die met de auto naar het eiland gekomen zijn.

Het is 17:00 als ik langs de zandweg ben afgedaald en ik met wat geluk een parkeerplekje kan krijgen En dat terwijl de parkeerplaats toch flink uitgebreid is. Ik besluit een ligbedje met parasol te nemen. Gelukkig kies ik voor een vaste parasol van riet, want de andere "normale" parasols zie je vandaag nog wel eens wegwaaien. En dat terwijl er een lekker briesje staat, nog geen eens een straffe wind. Helaas is de zee kalm, dus geen golven waar je lekker in kunt duiken. Maar het plezier dat ik heb is er niet minder om. Ik durf het bijna niet te zeggen omdat ik weet dat bepaalde mensen achterover zullen slaan (zoals Berry of Ruud) maar met zo'n strand en zo'n zee (zonder kwal of stekel) heb ik dat liever dan een zwembad!

Ik hoop dat Ruud en Berry weer snel op kunnen krabbelen. Vroeger moest Berry ervoor zorgen dat er een zwembad bij het appartement was. Nog steeds is het heerlijk om even te plonzen hoor, ik ben niet anti zwembad geworden. Ondertussen zakt de zon langzaam achter de heuvel weg en begint het strand leeg te lopen. Ik lig lekker naar de mensen te kijken vanaf mijn ligbedje.

Om 19:45 vind ik het genoeg, ben goed opgedroogd en ga in de auto naar huis. Daar meteen even onder de douche om de laatste korrels zand weg te spoelen en mij gereed te maken voor een avondmaaltijd. Hoewel, ik heb niet heel veel trek. Ik lig op bed te lezen en ligt zo goed (en het boek heeft mij zo in de greep) dat ik totaal de tijd vergeet. Het is 22:30 als ik op mijn mobiel kijk. Ik heb nog gehaktballetjes van de Lidl in de koelkast en besluit die in te gaan zetten als avondeten. Even opwarmen en ik heb een prima maal (met wat brood erbij). Dus een avondje niet uit eten. Ik maak er geen gewoonte van maar nu is het wel lekker.

Daarna gewoon weer verder lezen. Buiten is het drukkend warm maar binnen kan ik het net aangenaam houden. En zo sluit ik om 0:00 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje