Reisverslag  Dag 41 - Vrijdag 13 Juli 2012

 

08:15 De wekker gaat maar ik was al wakker. De laatste spullen pak ik in en ruim het appartement op. Stelios is even later al naar het werk, zodat ik mijn auto weer even in de garage kan zetten. De laatste spullen verdwijnen in de auto. Om 11:00 komen er Finnen uit huisje 6 het appartement bekijken, vandaar dat schildpad even later voor mijn deur staat te wachten. Die wil schoonmaken. Ik heb net mijn ontbijtje klaar en besluit dat op het (stille) balkon boven op te eten. Ik heb verder toch niets meer in het appartement dus ze kan haar gang gaan.

Ik ben eerder klaar dan gedacht en besluit niet op Stelios te wachten maar richting de boot te vertrekken. Daar kan ik bijna meteen op en die vertrekt 11:30. Ik stuur Stelios een sms en bedank hem voor alles. Nadat de boot mij om 12:16 netjes in Keramoti heeft afgezet, is de weg naar de snelweg snel gevonden (ik ken de weg) en niet veel later kan ik de snelweg op.

De rit naar Kastoria verloopt prima, de snelweg is rustig en het is bijna tot aan Kastoria snelweg. Nu is de tolpoort na de 22 tunnels vanaf Veria wel in gebruik, ze kunnen het geld wel gebruiken. Maar tot aan Kastoria verder geen tol meer. Het is 16:15 als ik de auto voor het hotel (Chloe) stil zet. Maria (zie vorig jaar) is er niet maar zou er wel nog moeten werken (heb ik via mail te horen gekregen). Ik krijg de sleutel van kamer 307 en heb al snel mijn spullen in de kamer en ga op bed liggen. De airco staat aan en probeert de temperatuur enigszins dragelijk te maken. En dan vallen mijn ogen dicht...

...om 2 uur later weer open te gaan, Dat was lekker! De airco heeft de temperatuur acceptabel gekregen en ik zet muziek op. Ik ga ook liggen lezen en zo verstrijkt een groot deel van de avond. Ik heb nog gesmeerde broodjes van Thassos (had nog brood en kaas over) en peuzel die nu op. Vanavond niet uit eten, dat doe ik morgen weer.

De airco had ik op ventilatiestandje vol gezet ipv op automatisch maar het lijkt erop dat ze de airco uitgezet hebben. Ik loop naar beneden waar ik de nachtwaker tref. Die loopt mee terug naar mijn kamer en zegt dat de airco op automatisch qua ventilatiesnelheid moet blijven staan. En inderdaad, na 10 minuten voel ik weer dat het koeler wordt. Gelukkig maar want het is buiten nog steeds snikheet. Nog even wat lezen en om 01:00 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje