Reisverslag  Dag 42 - Zaterdag 14 Juli 2012

 

07:45 Wakker. Na het ochtendritueel ga ik naar de ontbijtzaal. Een heerlijk ontbijt later - altijd lekkerder als je niet zelf voor de ingredi\ënten hoeft te zorgen - stap ik in de auto en ga richting supermarkt. Waarom? Alles is toch verzorgd? Ja maar het is zaterdag en deze super heeft ook allerlei non-food en wie weet zit er wel wat bij. Dat zit er in de vorm van een leuk keyboard, inclusief Griekse tekens, voor 5 euro.

Daarna rijd ik door het centrum richting boulevard. Ik loop wat langs de rand van het meer en zie dat er een roeitraining bezig is. Er zijn dit keer ook Koreaanse roeiers bezig die door een Griekse coach onder handen genomen worden. Aan de kant zit een groepje Koreaanse trainers en begeleiders die tijden bij houden en via walkietalkies met elkaar in verbinding staan.

Ik ga op een terrasje zitten en neem een freddo. Over het meer komt een windje en dat maakt het nog redelijk aangenaam. Daarbij zit ik uiteraard niet in de zon. Die brandt nu al zo erg dat je dat wel uit je hoofd laat. Na 2 freddo's stap ik in de auto en rijd het schiereiland rond waarop Kastoria ligt.

Dan zie ik een gloednieuwe supermarkt liggen en ga ook die even binnen. Zo nieuw dat de eerste verdieping nog niet ingericht is. Maar dat beloofd nog wat, het wordt dan meer een warenhuis. Hierna ga ik op zoek naar een (relatief) goedkope dieselpomp. De diesel kost hier in Griekenland op dit moment ca 1,52 terwijl hij in Nederland op ca 1,38 staat. Maar een beetje rondrijden - en dat doe ik nu aan de buitenkant van het meer rond - kom ik bij een pomp die 1,48 rekent.

Met een volle tank ga ik weer richting hote. Heb vandaag dus zowel het binnenrondje als het buitenrondje van het meer gedaan. Terug op de kamer probeer ik te werken (ze hebben een probleem lees ik in de mail), maar het systeem is te traag want de backup loopt. Dus besluit ik morgen te gaan werken als ik in Kalambaka ben aangekomen. Ik had hier naartoe een rondritje willen maken, dat kan ik vergeten.

Dus naar beneden voor een freddo en wat leeswerk. Maria nog steeds niet gezien, die zal wel even vakantie hebben. Terug op de kamer lig ik lekker een tijdje muziek te luisteren, totdat het tijd wordt voor wat voedsel. Ik loop naar Paradisos. Men herkent mij daar niet maar het eten is er prima. Wel veel muggen! De tafel ligt aan het eind van de maaltijd bezaaid met lijken. Geen bloedbad want ik heb ze te pakken gehad voordat ze mijn bloed te pakken hadden.

Al teruglopend naar het hotel merk ik dat het wel begint af te koelen, maar de warmte hangt nog als een deken over de huizen. De airco op de kamer kan het dus net bolwerken. Vreemd, vorig jaar had ik daar geen last van. Zou er toch iets met de unit op de kamer aan de hand zijn? Ik laat het hierbij, het is voldoende gekoeld om te gaan slapen. Ik sluit 0:30 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje