Reisverslag  Dag 43 - Zondag 15 Juli 2012

 

08:30 Wakker. Na het ontbijt pak ik de spullen in, reken af en krijg een frappee voor onderweg mee. Het is een groot deel snelweg en daarna een binnendoor weg van circa 45 kilometer die zich over wat aarduitstulpingen (ook wel heuvels en bergen genoemd) zigzagt. Maar het gaat lekker en vlot en om 11:30 zet ik de auto voor het hotel in Kalambaka neer.

Charlies heeft vandaag vrij maar Christos ziet mij en komt mij meteen verwelkomen. Kamer 309 wordt snel in bezit genomen en ik zorg ervoor dat de kaptafel mijn buro wordt. De airco aan en dan de laptop opstarten. Ik kom niet op internet maar het wachtwoord blijkt aangepast te zijn. Dus even later zit ik te werken.

Na 5 uurtjes werk is de klus geklaard. Ik ga nog even liggen lezen en het is 17:30 als ik naar buiten gaan voor een koffie. Alsof ik tegen een muur aan knal! Ik heb de airco op de kamer op 26 graden staan, maar als het buiten 40 plus is, dan is het toch een fiks verschil. En dus ploeg ik voor mijn gevoel door een dikke warme lucht die aanvoelt dat alsof je tegen een föhn in kijkt. En dus ga ik stil op een terras zitten terwijl ik de freddo op drink.

Na een tweede bakkie - die koud geserveerd wordt maar binnen 10 minuten warm is - ga ik weer snel naar mijn kamer. Lekker lezen in de koelte. Als ik om 20:45 weer naar buiten ga, dan is het iets beter uit te houden. Ik heb niet veel trek, waarschijnlijk ook door de warmte, dus ik besluit het te houden bij een pitta gyros.

Daarna ga ik bij dezelfde bar als daarstraks zitten voor een biertje (altijd goed tegen de warmte zeggen ze). Er is een andere serveerster en deze herkent mij van vorig jaar. Ze blijkt Roula te heten en heeft een zus die vlakbij Malia op Kreta woont. Overal staat de tv aan want de Grieken spelen tegen Spanje. Zal wel vriendschappelijk zijn, mij boeit het in ieder geval niet.

Na nog een biertje is het buiten afgekoeld tot een 33 graden en ga ik naar het hotel terug. Daar zit Christos voetbal te kijken en ik zie dat het nog 0-0 staat. Ik ga door naar mijn kamer en lig nog even te lezen. Ik vergeet helemaal de tijd en dat ik er morgenochtend vroeg uit wil om foto's te nemen bij de kloosters. Ik zet de wekker om 06:15 en sluit om 1:00 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje