Reisverslag  Dag 44 - Maandag 16 Juli 2012

 

06:15 De wekker gaat. Dat is aan de ene kant schrikken, maar het voelde ook normaal. Ik stond redelijk fluitend op en zat al snel in de auto. Het is 25 graden, dus lekker afgekoeld (ja, ik weet het, jullie doen een moord voor die temperatuur). De zon is al wel op maar nog achter de heuvels. En dus kan ik bij de opkomende zon mooie foto's maken van de kloosters. En ik hoor nu alweer mensen brommen over het ontbreken van foto's.

Ik zie onderweg dat men bezig is de wegen te verbreden (voor de vele bussen) en wat parkeerplekken aan te leggen. Bij de Varlaam zie ik dat zelfs de hokjes waar de verkopers, en dus ook Jorgos, zitten zijn vervangen door nieuwe hokjes. Dat ziet er goed uit, maar maakt mij wel aan het twijfelen of Jorgos er zal zijn. Ik zal het straks wel vernemen.

Terug in het hotel zit Charlies achter de balie, maar ik loop eerst naar mijn kamer voor een douche en schone kleren. Daarna meld ik mij bij de balie. Het gaat goed met haar, maar ze werkt hier nog maar tot half augustus. Want ze is zwanger! In september hoopt ze een Griekse jongen op aarde te zetten.

Daarna verteld ze dat ik afgelopen nacht de enige gast ben geweest. Maar vanavond zit het hotel vol met 3 bussen toeristen, een daarvan met Amerikaanse studenten. Dat beloofd dus nog wat. Maar nu is het tijd voor een ontbijt voor mij alleen. Ik krijg een omelet en een tafel vol ander lekkers. Dat smaakt goed.

Daarna is het tijd om weer Meteora te bezoeken en wel het Varlaam klooster. Ik rijd er naartoe en ben heel benieuwd of Jorgos er is. Ik draai de parkeerplaats op en zie hem meteen staan bij de kantina wagen. Gelukkig, hij is er nog! De begroeting is hartelijk en het blijkt dat Spiros - een van de andere verkopers - al meteen tegen Jorgos had geroepen dat Yiannis eraan kwam, want hij had mijn wagen vanuit de verte al herkend.

Ik sta met Jorgos bij te praten terwijl ik een frappee van hem krijg. Daarna begroet ik ook Spiros. Maar Jorgos blijft toch mijn ouwe gek. We zitten een tijd te praten en dan komt de eerste bus eraan. Dus gaat hij aan de slag terwijl ik mij in de schaduw terug trek. Ik zie mensen uit het klooster komen met flessen drank. Spiros verteld dat ze goede wijn maken. Als ik vertel dat ik die wel wil hebben, raadt hij mij aan om nu te gaan. Morgen is het weliswaar koeler maar doordat het grote Meteora klooster dan dicht is, zal het bij de Varlaam erg druk zijn.

Dus verzamel ik moed en ga beginnen aan de klim. Voor 2 euro mag ik daarna naar binnen en loop nog even rond in het klooster. Daarna ga ik de winkel in en koop een fles rode en een fles witte wijn. Van de monnik krijg ik de complimenten over mijn Griekse uitspraak en hij geeft mij een cd met muziek.

Daarna daal ik weer af en sta even later met een koel flesje water bij Jorgos uit te blazen. Ik vind het behoorlijk warm bij hem worden, zelfs hij heeft last van de hitte. Het is 12:15 als ik Jorgos een fijne dag wens en hem verzeker dat ik morgen weer langs kom. Ik rijd terug naar het hotel en ga naar mijn kamer en zet lekker de airco aan.

De middag verstrijkt met lezen, werken aan het verslag en een tukkie. Het is 18:30 als ik mij buiten waag voor een koffie. Ik merk dat het nog steeds bloedheet is, maar het zal de laatste dag zijn. Althans, de verwachting is dat het morgen circa 10 graden koeler is. Maar nu brengt Roula mij een freddo en zit ik te kijken naar bijna lege straten. Niemand waagt zich nog op straat. Ik hou het ook maar kort uit en verdwijn dan weer het hotel in.

Pas om 22:00 waag ik mij weer buiten. Het is iets beter nu uit te houden en ik ga voor een maaltijd. Dankzij een windje is het goed uit te houden en komen er weer wat vitamines in het lichaam dankzij een lekkere salade. Daarna meld ik mij weer bij Roula en drink er twee tsipouro. Het is 0:15 als ik terug ga naar het hotel en vrij snel erna sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje