Reisverslag  Dag 45 - Dinsdag 17 Juli 2012

 

08:30 Ik sta op. Ik was al eerder even wakker geworden want de bussen toeristen vertrekken vroeg (ze gaan naar Delphi, zuid Griekenland) en dus was het voor hen al om 07:15 opstaan. Ik meld mij nu bij Charlies en krijg weer een extra bij het ontbijt aangeboden, dit keer kies ik voor een gebakken ei. Voor de andere toeristen zijn er enkel gekookte eieren. Voor een buslading toeristen die tegelijk moeten ontbijten is niet te bakken.

Na het ontbijt ga ik naar de Varlaam. Het is 09:30 en het is inderdaad 10 graden koeler en het is bewolkt! Prima om dus naar boven te gaan. Ik bezoek eerst een klooster, namelijk Stefanos, voordat ik mijn jaarlijkse uitstapje maak naar het kapelletje bij het grote Meteora klooster. Het klooster is gesloten, dus het is er rustig. In het kapelletje steek ik wat kaarsjes op voor eenieder die ik een warm hart toe draag.

Daarna meld ik mij bij Jorgos en Spiros. En ik zie dat de andere kantina wagen er staat met Maria er in. Ook zij verwelkomt mij. Als ze hoort dat ik hierna naar Zagoria ga, vraagt ze foto's te emailen. Ik beloof haar dat en voeg mij weer bij Jorgos. Het is inderdaad druk vandaag en ze proberen zoveel mogelijk toeristen over te halen om wat te kopen. En gelukkig lukt ze dat ook nog, hoewel het veel minder is dan vroeger.

Zowel bij Spiros en Jorgos koop ik diverse spulletjes, waaronder magneten voor op de koelkast. Van beiden krijg ik er een gratis voor mijn moeder, want ik heb ze verteld over de verzameling die we beide hebben. De zon begint er langzamerhand door te komen. En de bussen komen er maar aan. Ik heb veel lol met de verkopers en zie hoe ze met allerlei talen overweg kunnen.

Het is 13:00 als ik afscheid neem van Spiros, Maria en als laatste van Jorgos. Ik hoop hem volgend jaar weer in goede gezondheid te zien. Ik laat ze achter terwijl er nog een paar bussen aankomen. De auto voert mij weer terug naar het hotel, want ik mag weer aan het werk. Het verslag wil ik live zetten, maar een sms van het werk laat mij eerst 4 uur werken.

Het is dan 18:30 als ik bij Roula eerst weer twee freddo's achterover sla. Het is echt koeler buiten en dat bevalt mij goed. Daarna ga ik terug naar mijn kamer, kijk wat tv en maak het verslag af. Het is nu 22:00, ik ben helemaal bij en zal zo de update doen. Daarna eten en morgen richting Ano Pedina. Naar Rita en Yiannis! Ik verheug mij op de bergen, de rust, het lekkere eten van Yiannis en het aangename gezelschap van Rita. Kortom, genieten!

Wordt vervolgd...

Het eten doe ik aan de hoofdstraat, bij Dyonisos, de taverna waar ik vorig jaar neerstreek toen een noodweer los barstte. Het eten is goed en ik kan lekker mensen kijken die langskomen. Dan tsipouro bij Roula. Is lekker afgekoeld en ik zit nog een lange tijd daar. Dan neem ik afscheid van Roula en loop langs de bar waar ik de vorige avond Christo heb gezien. Hij zit er nu niet en blijkt ook niet in het hotel te zijn, als ik dat even later binnenstap. Dus geen afzakkertje met Christo, ik vind het prima want ik verlang wel naar mijn bed. Ik lig dus om 0:30 op mijn bedje en sluit niet veel later mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje