Reisverslag  Dag 47 - Donderdag 19 Juli 2012

 

08:00 Wakker. Eigenlijk al wat eerder want verderop in het dorp is iemand al een uur geleden met een slijptol begonnen te werken. Maar ik ben lekker op bed blijven liggen, eerst wat dagdromend, later wat lezend. Ik heb bij deel 9 van de Karl May serie die ik van mijn opa geërfd heb en die gaat over Old Shatterhand en Winnetoe in Amerika en halverwege de serie verhuist naar Azië.

Ik meld mij na een douche beneden op het terras waar Peter, Ine en Imke al van een ontbijt genieten. Ik krijg een Griekse koffie van Rita en daarna wordt door Yiannis het ontbijt uitgestald. Imke is het weervrouwtje en kijkt steeds op de thermometer. Zodoende weet ik dat het al 27 graden is. Vandaag wordt het een werkdagje. De familie Vossen gaat weer een rit maken en ik ga binnen mijn kantoor openen. Maar eerst buiten nog van een frappee genieten, ciga, ciga, zou een Griek zeggen.

Ze hebben hier nu (eindelijk) adsl en ik heb dus een prima verbinding voor het werk. Anders zou ik hier ook niet zolang kunnen blijven. Maar de muren zijn hier zo dik (en dat zonder ijzer) dat ik op mijn kamer geen verbinding heb. Dat geeft ook niet want in het restaurant/bar gedeelte heb ik een goede werktafel met een goede stoel.

Zodoende heb ik om 15:00 weer 4 uur werk erop zitten en vind ik het genoeg. Het bedrijf gaat na deze week in zomerstand, geen opleidingen maar wel verkoop. Dat geeft (hoop ik) wat rust. Maar nu pak ik ook mijn rust, ruim ik mijn kantoor op en ga ik naar mijn kamer. Het wordt een siësta zonder slaap, maar onder de noemer "Als je ligt dan rust je toch" (bekend van een wijze vrouw die ik ook wel mama noem) kom ik toch aan mijn ontspanning toe. En dan doet de muziek van Tangerine Dream de rest.

Ik zit alweer even op het terras te lezen als de familie Vossen terugkomt van de autorit. Ine op de schommelbank, Imke huppelt rond en Peter op de praatstoel. Hij heeft een bedrijf wat alles doet op het gebied van chocolade (zie Vossen Chocoladewerken en ChocoDroom) en Rita heeft wel interesse hiervoor in verband met haar toetjes en haar algemene belangstelling. Dus zit Peter al snel te praten over chocolade, afkoeltemperaturen, polymorfe verbindingen (ja, we gaan diep) en manieren om met chocolade om te gaan en te verwerken.

Maar dan roept toch de keuken en zitten we wat later weer heerlijk te smullen. Ine en Peter aan de vis en voor Imke en mij zijn er gehaktballen. Het koelt vanavond verder af en ik vertel Imke dat bij 22 graden de kachel wel aan moet. Dus wordt regelmatig de thermometer geraadpleegd maar we komen net niet bij dat punt. Toch maakt de wind het voor het gevoel wel nog iets kouder. Ook hebben we veel lol over een klein skateboard (ongeveer zo groot als je vinger) wat Imke bij een restaurant heeft gekregen. Al snel is het beeld ontstaan dat er hier een muis rondloopt die graag op het skateboard zijn kunstjes doet. En dat kan prima want Imke laat het skateboard regelmatig slingeren.

We genieten na het eten van de stilte die hier heerst en van de drankjes die gebracht worden. Voor Ine en Peter een likeurtje van Rita, voor mij een tsipouro en voor Imke een ouzo (en dan komt Yiannis een Fanta Orange brengen). Dan is het bedtijd voor de kleine meid en volgen haar ouders weer snel daarna. Vanwege de frisse wind ga ik weer op de bank binnen verder met mijn boek. Rita komt er met een boek ook bij en we worden verder enkel gestoord door een paar muggen die hierbinnen wel blijkbaar zitten. Om 0:15 vinden we het allebei welletjes en gaan ieder ons bedje opzoeken. Yiannis gaat dan nog even tv zitten zappen. Mijn luiken sluiten zich nog voor 0:45.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje