Reisverslag  Dag 51 - Maandag 23 Juli 2012

 

08:00 Wakker. Wat slaap je hier toch lekker! De hele nacht is het raam open, het koelt lekker af en in de ochtend wordt je enkel gewekt met vogelgeluiden. En dus open ik het gordijn, ga nog even op bed liggen en rek mij lekker uit. Dit is goed wakker worden. Na de douche meld ik mij beneden en zit al snel met een Griekse koffie aan het ontbijt. Ik zit hierna aan een frappee en wil vandaag een rit maken, maar een sms van Bastiaan verandert de plannen. Er si een probleem op de zaak en dus moet ik aan de slag.

Dus even later zit in binnen, installeer mijn kantoor en ga aan de slag. Het probleem is gelukkig vrij snel duidelijk en na iets meer dan een uur heb ik het geregeld. Maar het is nu te laat voor de rit die ik gepland had. Dan maar verder met internetten en ik kan nu ook Rita helpen met wat vragen. Dat gaat goed totdat ik wat moet aanpassen in Outlook. Het is een Griekse versie en dat maakt het moeilijker. Op een gegeven moment vrees ik zelfs dat ik de mailbox onherstelbaar heb beschadigd, maar dat blijkt gelukkig niet zo te zijn.

Ik help Rita met nog wat andere vragen en ga daarna zelf nog wat dingen regelen op mijn laptop. En zo is er al een flink gat in de middag geslagen. Ik vraag toestemming aan Rita om mijn kantoor permanent te mogen maken achterin het restaurantgedeelte. Dat mag natuurlijk en dat scheelt mij wat werk vanwege het opruimen en weer opnieuw uitpakken. En gemak dient de mensch. Het restaurantgedeelte wordt toch niet gebruikt, we eten zowel in de ochtend als in de middag buiten.

Ook ik hou een siësta maar kan de slaap niet vatten. Dan maar wat lezen en vooral lekker breeduit liggen met een koptelefoon op en luisteren naar heerlijke ontspannende muziek. Zo gaat de rest van de middag voorbij en is de avond aangebroken. Vanavond komen er 4 mensen uit Nederland maar daar wachten we niet op voor het eten. De wandelaars zijn ook weer veilig op het nest teruggekeerd, die lopen wat af! Het eten is weer heerlijk en als we het op hebben, arriveren de nieuwe gasten. Het zijn ook weer terugkerende gasten, als je eenmaal hier geweest bent, dan kom je vanzelf terug. Ze komen uit Brabant en je merkt meteen dat het gezellige mensen zijn. Marie en Peer, Monica en René. De dames komen ook voor yoga en tai chi sessies met Rita. De mannen komen gewoon om te genieten van de Griekse geneugten.

Iedereen gaat bijtijds naar bed en ik volg niet veel later. Zodoende sluit ik mijn luiken al om 0:00.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje