Reisverslag  Dag 54 - Donderdag 26 Juli 2012

 

07:30 Wakker. Met muziek blijf ik nog een tijd in bed liggen maar dan is het toch opstaan. Vandaag is het de naamdag van Agia Paraskevi en is een klein kerkje aan de bovenkant van het dorp open. Veel gasten en ook Rita en Yiannis gaan er naartoe. Ik heb mijn kaarsjes al in Meteora gebrand en heb geen zin in een klim. Dus na het ontbijt vertrekt Rita met Monica, René, Maria en Peer. Het wandelende stel is er ook al naar toe en Yiannis zorgt eerst voor de afhandeling van een vertrekkende familie alvorens hij ook naar boven gaat.

Ik blijf achter met Lena en een slapende Kimon. Het was vanochtend tijdens het ontbijt 19 graden (Imke, de kachel moet aan!) maar de zon zorgt ervoor dat de temperatuur nu snel stijgt. Ik heb Yiannis wat beloofd en dat is te bepalen of het mogelijk is om draadloos internet op de kamers te krijgen. Dankzij mijn 25 meter kabel, een stil hotel (zodat niemand struikelt over de kabel) en mijn draadloze router kan ik al snel testen. En kom ik er achter dat een router in het trapgat voldoende is. Lena leent mij de sleutels zodat ik het in alle kamers kan testen, maar er is dan prima ontvangst.

Net voordat ik de kabel weg kan halen komt Kimon slaperig uit zijn kamer. Hij struikelt er gelukkig niet over en ik leg hem uit wat ik aan het doen was. De spullen berg ik daarna weer op in de auto. Ik ga daarna een tijdje zitten schommelen op de schommelbank in de tuin maar dan word het mij toch echt te heet. Ik zit nog even met Lena te praten tijdens haar pauze en dan komen de dames terug. Daardoor krijgt Kimon ook nog de kans om er heen te gaan. De mannen zijn daar nog, de tsipouro houdt ze daar nog wel even.

Die mannen (Peer en René) komen ongeveer een uur later binnen met een dikke glimlach op hun lippen. Die hebben toch wel een paar tsipouro achter de kiezen. Yiannis was toen al aan het dansen, zeggen ze (ze hebben zelfs fotografisch bewijs). Yiannis zelf komt nog wat later binnen en niet veel later Kimon. Die hebben ook zo'n gelukzalige glimlach op hun gezicht. Kimon bekent eerlijk dat hij wel een beetje dronken is (ik denk meer aangeschoten want hij kan nog prima lopen).

Ik zit ondertussen op mijn kantoor aan het verslag te werken terwijl Lena van Marie een uitleg over haar horoscoop krijgt. Ja, er gebeurt hier van alles. De mannen lopen nog steeds wat gelukzalig rond en de dames hebben het over hun yoga en tai chi sessies in het dorpshuis. De lunch wordt gezamenlijk gebruikt, iedereen kan wel iets vast voedsel gebruiken en ieder heeft daar zo zijn eigen reden voor. Dan gaan de meesten toch even richting bed, maar dat duurt toch niet voor heel lang. Om 17:00 (na slechts een uurtje rust) gaat Rita met de dames richting dorpshuis en zitten de mannen in de schaduw. Ik ben nu ook bij met het verslag en ga het zo bijwerken. We verwachten vandaag een herderin uit Drente met haar 3 dochters, maar ze zijn nog niet binnen. En wat de komende dagen gaan brengen? Ik heb geen idee, ik laat het over mij heen komen, dat is het leukste. Geen plannen, veel genieten.

Wordt vervolgd...

De update is gelukt en Rita vraagt zich af waar de herderin blijft. Wij krijgen ondertussen ons eten voorgeschoteld en dan gaat de telefoon. De herderin met haar 3 dochters staat in Igoumenitsa zonder auto! Dat is wat je noemt een goede voorbereiding. Na diverse telefoontjes van zowel Rita en Yiannis is de oplossing gevonden in een taxi die ze gaat halen en in Ano Pedina zal afleveren. Dat gaat ze 170 euro kosten, dat hadden ze beter aan een huurauto kunnen besteden, maar dat wilde ze blijkbaar niet.

Het is lekker afgekoeld en als het eten op is schiet het Rita te binnen dat ze nog een boodschap voor mij heeft. Er is een masseuse gevonden. Rita belt meteen en ik spreek haar ook nog even. Morgenochtend om 10:00 heb ik een afspraak, net buiten Ioannina. Voor de lol had ik gezegd dat ik wel een dubbele afspraak wilde. En nu ik erover na heb kunnen denken vind ik 45 minuten gewoon te weinig. Ik sms Nina (is de afkorting van Annastasiou die ze zelf gebruikt) dat ik graag 1,5 uur massage wil hebben. Snel heb ik antwoord dat het in orde is.

Dan komt de taxi met de herderin (Marianna) en haar drie dochters. Kimon is net op weg naar vrienden maar komt nog even terug om de koffers naar de kamer te brengen. Ze krijgen ook nog wat te eten en tijdens het gesprek is het mij al snel duidelijk dat ze zeer naïef zijn en geen benul hebben in wat voor omgeving ze zijn. Marianna denkt dat hier alles op loopafstand is en de jongste wil enkel weten of er een nachtleven is. Beiden kunnen ze hier vergeten. Ondertussen zijn René, Monica, Peer en Marie richting bed vertrokken. Yiannis gaat met de buurman naar een panagiri. Ik bedank omdat ik morgenvroeg de massage heb en blijf Rita gezelschap houden. Dan gaan de vier nieuwkomers richting hun bed en help ik Rita met afruimen en opruimen. Dan laat ik haar zelf afsluiten zodat ze weet dat alles goed is. Om 0:30 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje