Reisverslag  Dag 59 - Dinsdag 31 Juli 2012

 

09:30 Zo, dat is even goed geslapen hebbend. Ik stap op de scooter want ik moet nu zelf een ontbijtje scoren. Maar eerst heeft de scooter dorst, dus rijd ik naar het begin van Parga. Ik merk dat het nu al drukkend warm is en dat mijn lichaam nog even moet wennen aan deze warmte. Mara op de scooter valt het mee.

Ik tank dus en doe daarna wat boodschappen. Dan mijn eerste ontbijtje thuis en ik zit daarna met Tolis buiten een koffie te drinken. In de schaduw is het nu al 32 graden en dat gaat snel oplopen. Ik stap op de scooter en rijd naar het appartementencomplex van Sakis. De bar daarvan staat onder grote bomen en daar is het nog enigszins uit te houden.

Ik zit een tijdje met moeder Maria te praten terwijl Vangelis sigaretten is gaan halen. Hij was vannacht wel tot 5:00 aan de stap. Maar toch merk je weinig ervan. Aangezien hij een lekker kort kapsel heeft en dat van mij al meer dan een maand niet geknipt is (op Kreta), vraag ik waar zijn kapper zit. Hij legt het mij uit en ik moet zijn naam noemen. Gewoon binnenlopen en kijken of er ruimte is.

Na mijn frappee ga ik dus naar de kapper maar er zijn vier wachtende voor mij. Ik ga het vanavond wel proberen. Nu ga ik terug naar huis en ga aan het verslag beginnen. Dankzij de draadloze router bij Alexis heb ik zelfs op de kamer internet. De middag wordt afgewisseld met lezen en een slaapje. Ik krijg het verslag dus niet helemaal af, maar dat komt morgen wel weer. Ik werk de pagina's bij op de site die ik al af heb en stap om 18:30 op de scooter. Het is afgekoeld! Het is meteen iets dragelijker. Dat is ook wel zo lekker als je onder de plastic cape zit bij de kapper. Want er is nu maar een man voor mij en die is bijna klaar.

Ik sta na 20 minuten keurig kort geknipt (en dat voor 9 euro) buiten. Dat voelt meteen een stuk frisser aan het hoofd. Tolis zit bij de receptie en we zitten daar een tijdje te praten. Hij gaat vanavond uit en zal mij laten weten waar hij zal zijn. Ik pak een douche om de haartjes te verwijderen en lig dan nog even te lezen. Het is 21:10 als ik naar Sakis ga. Het is er zo druk dat ik pas om 22:00 een tafeltje heb. Maar ik laat ook alle wachtende gasten voor, dat weten beide Sakis boys. Al wachtend ontmoet ik zwangere Christina, de vriendin van Vangelis met hun dochtertje Maria. Dat was vorig jaar een hoopje baby, nu al een brabbelende kleuter. En nu verwachten ze een zoontje en wat Vangelis betreft blijft het daarbij.

Ik heb net het voorgerecht als Tolis meldt dat hij in Prestige zit. Ik sms terug dat het nog even duurt want ik eet rustig mijn maaltijd. Het is 23:00 als ik Sakis verlaat en tegen Vangelis zeg dat ik sowieso nog naar Sail-In ga. Ik rijd naar beneden en parkeer bij de taxi standplaats (ben er zeker niet de enige scooter). Ik loop over de boulevard naar Prestige waar Tolis met Tammara en zijn ouders zitten. De moeder van Tolis had ik vanochtend al even snel ontmoet toen ze op de scooter langskwam. En daar gaat mijn eerste metaxa-cola. Er zullen er vanavond vast nog meer volgen.

Na een tijdje verlaten Tammara, Tolis en ik zijn ouders en gaan naar Antico, de rockbar. Daar werkt de zus van Tammara om toch nog wat geld te verdienen. Christina is net 7 dagen aan het werk en zal dit tot eind augustus blijven doen, tot de baby komt. Tolis is aan het begin nog wel druk aan het praten maar op een gegeven moment houdt het bij mij op en word ik stil. Heb niets meer te vertellen. En dan komt de vermoeidheid bij Tolis boven. Ondertussen werk ik twee metaxa-cola's naar binnen. Ook Tammara heeft het wel gezien en om 01:00 gaan die twee richting huis. Ik blijf nog even zitten met mijn derde drankje terwijl ik wat met Christina praat als ze niets te doen heeft.

Maar dan reken ik af. Voor mij nog geen einde van de avond, ik ben er nog niet klaar mee. Ik loop een stuk naar boven en kom bij Sail-In bar. Als eerste heeft Stefanos mij in de gaten en het "Agori moe" (mijn jongen!) vliegt door de lucht voordat ik hartelijk begroet wordt. Even later heb ik Marianthi om mijn nek hangen. Wat is dat toch een lieve meid, dat zusje van Stefanos. We staan even snel wat bij te praten maar het is lekker druk, dus ze moet weer aan het werk. Van Stefanos krijg ik een metaxa-cola en zie barman Akis de buitenbar even alleen laten om mij ook te begroeten.

Vangelis laat zich toch niet zien, die zal na afgelopen nacht toch wel even wat rust moeten pakken. Ik vermaak mij toch wel prima en krijg ook nog een metaxa-cola van Marianthi. Tussendoor drink ik wel voldoende water om het vochtgehalte goed op peil te houden. Het is 04:30 als ik mijn negende metaxa-cola van deze avond heb leeg gedronken en afreken bij Marianthi. We hebben het nog even over de toekomst van Griekenland en zij is daarin somberder dan ik ben. Met een dikke zoen wens ik haar een goede nacht en loop richting scooter. Dan is het de heuvel op naar het appartement en om 05:10 sluit ik mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje