Reisverslag  Dag 60 - Woensdag 1 Augustus 2012

 

11:00 Wakker. Prima geslapen en geen nawerking van de drank te bespeuren. Ik eet een broodje en wat hierna gebeurt gaat te snel omdat ik nog wel even wakker moet worden. Er zijn namelijk wat Servische jongens die met hun vieren op een kamer willen liggen. Vier losse bedden heeft Tolis niet maar de kamer met twee losse bedden en een dubbelbed heb ik in gebruik. Hij vraagt of ik wil verhuizen naar de kamer ernaast, dus 53 in plaats van 54, want die heeft twee dubbelbedden.

Voordat ik besef wat er daarna gebeurt hebben hij en ik alle spullen overgeheveld van de ene naar de andere kamer en is de schoonmaakster in mijn oude kamer bezig. Tolis bedankt mij hartelijk en mij bevalt de nieuwe kamer ook beter. Kort daarop zitten we bij Alexis een freddo te drinken terwijl hij uitlegt dat de Servische jongens uiteindelijk net zoveel betalen als dat ze twee kamers met losse bedden hadden genomen. Maar ze wilde dit omdat ze denken dat het goedkoper is.

Daarna ga ik naar mijn kamer, ik heb ook hier internetverbinding op de kamer en begin aan de rest van het verslag te werken. Het zijn toch wat drukkere dagen geweest dus wat meer tikwerk. Het is nu 15:00 en ik ben helemaal bij. Vanavond wil Tolis met mij en Tammara in Perdika (een bergdorpje verderop) uit eten gaan. We zullen het zien. Eerst zo even een slaapje en dan echt een duik in de zee (gisteren niet gedaan omdat ik naar de kapper wilde). Wat de verdere dagen gaan brengen, ik laat het over mij heen komen en probeer zoveel mogelijk te genieten van mijn laatste dagen van de rondreis. Jullie zullen vanzelf wel merken wanneer ik weer tijd heb gehad voor het verslag.

Wordt vervolgd...

Na de update heb ik even mijn ogen gesloten. Daarna was het buiten dusdanig afgekoeld dat ik lekker even de zee ben ingedoken. Enkel de weg er naar toe en terug (vanaf het ligbedje) is een pijnlijke bedoeling. Valtos Beach is een kiezelstrand en die stenen zijn vandaag weer lekker heet geworden, ook al zijn ze wit (op zuid-Kreta heb je ook stranden met zwarte kiezel, daar kun je op koken). Even opdrogen en terug naar het appartement. Dan het gebruikelijke avondritueel maar dan iets eerder. Om iets over negenen sta ik klaar en komt Tolis met zijn Mercedes aanrijden. Eerst had hij geroepen dat we mijn auto even wat leeg zouden maken zodat hij en Tammara erbij zouden kunnen. Ik zei dat het niet zou lukken en hij was pas overtuigd na een blik op de achterbank.

We halen Tammara op en rijden dan naar Perdika. Daar is een zaakje wat bekend staat om zijn souvlaki. Net zoals je bij Malia op Kreta het souvlaki zaakje in Latsida waar ik met Ruud en Maria een paar keer heb zitten eten. Tolis kent ook hier meerdere mensen en dat blijft niet ongemerkt. Tammara heeft daar al geen moeite meer mee, ze kent haar mannetje nu wel. Meer moeite heeft ze met haar kind in haar buik. Het is een heel druk menneke en dat is zelfs goed zichtbaar. Meneer roert zich heel goed. Lachend vertel ik dat als het kind op Tolis lijkt hij waarschijnlijk druk gebarend en met een telefoon aan zijn oor naar buiten komt. De aanstaande moeder lacht wat het kind doet besluiten nog een paar boksbewegingen uit te voeren.

Na de lekkere maaltijd gaan we weer op huis aan. Ik bedank ze beiden voor het eten en de gezelschap en wens ze een goede nacht. Dat ga ik ook doen, ik ga niet meer uit. Wel nog even op bed liggen lezen zodat ik om 01:30 mijn luiken sluit.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje