Reisverslag  Dag 64 - Zondag 5 Augustus 2012

 

09:30 Wakker na een goed maar kort nachtje. Na een eigen ontbijtje ontkom ik niet aan een koffie met Tolis. Die steekt 2 vingers op naar Jorgos van Alexia Bar en even later komen er twee freddo's onze kant op. Vandaag werk ik aan de website van Tolis. Een grove indeling had ik al gemaakt en dat kan ik nu in detail op mijn balkon met hem bespreken. Nu weet ik wat hij wil en hij geeft ook aan welke tekst ik moet nemen. Die is afkomstig van een andere website en is in 5 talen waaronder Servisch. Mijn Servische buurvrouwen, die vanochtend al vreemd opkeken dat ik nu aan de andere kant van hen zat, kunnen de tekst nog even doorlezen. Helaas vertrekken ze vanavond, dus ik ga nieuwe buurtjes krijgen. Maar niet voor lang want het eind van de rondreis nadert met rasse schreden.

Het wordt te warm op het balkon en ik verhuis naar binnen. Daar hoef ik ook minder met mijn ogen te knijpen om de teksten op het scherm te zien. Ik werk dus aan de teksten en aan de pagina's. Tolis komt af en toe kijken en is zeer blij met mij. Ik word goed verzorgt met koffie en we hebben in de pauze tijd voor een biertje. Dan werk ik verder tot ik weer even mijn benen wil strekken. Ik zie buiten bij mijn scooter ineens een plas benzine en het komt er in kleine straaltjes onderuit mijn scooter. Dat was de benzinelucht die ik in de gang al rook. Even later stopt het lekken en ik rijd de scooter naar de herstelplaats, Tolis er achteraan. Met hem rijd ik terug en krijg een andere (en betere) scooter.

Mijn Servische buurtjes komen terug. De kamer zijn ze al kwijt en dus gebruiken ze de douche bij het zwembad als omkleedruimte. Daarvoor liggen ze nog even in het zwembad, waar ik ook nog even in duik. Met de Groningse studente praat ik het langst omdat die als laatste van de drie dames de douche in gaat. De twee mannen zijn sneller klaar. Ik ben ondertussen weer naar mijn kamer gegaan en heb mij aangekleed. Alles past net in de Servische Fiat Bravo, de dames moeten met z'n drietjes op de achterbank en dat voor een rit van 700 kilometer! En daarbij komt nog dat de airco het niet doet. Arme meiden!

Na het afscheid stap ik op mijn scooter en ga richting strand. Hoewel het 19:00 is, is het nog zeer warm. Ik worstel mij weer over de hete steentjes en duik het koele zeewater in. Heerlijk! Na een tijdje dobberen ga ik er toch maar weer uit en laat mij op het ligbedje opdrogen. Al snel stijgt de innerlijke temperatuur weer tot grote hoogte. Dan wordt de eerste 2 meter van het strand ineens overspoeld met een paar fikse golven. Het lijkt wel een kleine tsunami maar de zee heeft zich niet eerst teruggetrokken. Toch roept een moeder in paniek haar kinderen uit het water.

Ik blijf droog en hoe mij dus niet opnieuw te laten opdrogen. Waar de golven vandaan kwamen is tot op dit moment een raadsel, mocht u enig idee hebben neemt u dan contact op met de plaatselijke politie. Bij terugkomst meld Tolis dat mijn oude scooter gerepareerd is. Kapotte benzineleiding. Ik mag de nieuwe scooter houden maar moet wel tanken. Dat doe ik dus en daarna is het tijd voor de avond.

Die wordt om 22:30 begonnen met een maaltijd bij Sakis. Daarna ga ik naar Antico Bar waar ik een tijdje praat met Christina, de zus van Tammara. Ik wens haar daarna nog sterkte want het is niet druk en dus vergaat de werktijd haar veel te traag. Ik loop naar Sail-In als ik bij een taverna Kostas zie. Dat was vroeger een barman bij Sail-In, vele leuke uren heb ik met hem beleefd. Ik roep zijn naam en verrast begroet hij mij. Hij verwijt Akis dat hij mij niet verteld heeft dat hij nu een taverna heeft (samen met zijn broer), terwijl ik met Akis het wel over Kostas heb gehad. Hij is aan het afsluiten en komt zo ook nog naar Sail-In.

Ik word weer netjes opgevangen door Stefanos en Marianthi. En van Akis krijg ik een metaxa-cola terwijl ik hem vertel over Kostas. Dat wordt hem even later door Kostas zelf ook nog even ingewreven. Het wordt snel al rustiger en dan is het toch minder leuk. Desalnietteplus hou ik het tot 03:30 "vol", ook omdat Akis mij nog een glas aanbiedt. Maar dan ga ik op huis aan en sluit om 04:15 mijn luiken.


Vorige dagVolgende dag

De vakantiedagen van 2012 op een rijtje