De vakantiemaanden op een rijtje


Belangrijke mijlpalen:
 

18 Juni

Begin van de rondreis. Vertrek van huis richting het zuiden. Overnachting in Steinach (Oostenrijk, net voor de Brennerpas)

19 Juni

Zusje Trudy is jarig! Hotel verlaten en op weg naar Ancona. Uiterlijk 15:00 moet ik mij melden in de haven van Ancona en dan inschepen voor de reis naar Griekenland. Mijn auto op het parkeerdek en ik in een 2-persoons binnenhut (alleen bewoning, zonder  patrijspoorten). Vertrek om 17:00

20 Juni

Aankomst in Patras (ca 16:00). Rijden naar Diakopto om daar de eerste dagen op Griekse bodem te kunnen doorbrengen (hotel Chris-Paul, ze weten dat ik kom). Even tijd om te 'wennen' aan het Griekse leven.

23 Juni

De boot naar Kreta wordt in Pireus (onder Athene) geladen met mijn auto en mijn persoontje (op dek). Inchecken om 20:00, vertrek om 21:00. Het is de nachtovertocht en dus kom ik de volgende ochtend om 06:00 in Heraklion aan.

24 Juni

Van Heraklion naar Paleochora. Ik rijd dus niet meteen naar Malia maar breng eerst 3 nachten door in Dit plaatsje aan de zuid-west kust van Kreta.

27 Juni

Ik verlaat Paleochora en rijd naar Malia toe. Er is al een kamer voor mij gereserveerd en ik zal blij zijn als ik al mijn vrienden weer kan zien.

28 Juni

Nichtje Lisa is jarig!.

8 Juli

En weer een boot op, maar nu van Heraklion naar Pireus (vertrek om 11:00), inclusief auto en liggend op dek. Om 17:30 kom ik in Pireus aan en dan begin ik mijn tocht naar het noorden van Griekenland.

9 Juli

De dagen tussen de 9e en de 31e zullen verdeeld worden tussen Thassos, Naoussa, Parga en wie weet dat ik tussen die plaatsen nog ergens anders blijf hangen. Ik eindig in ieder geval in Parga omdat dat het dichts bij de vertrekhaven ligt.

1 Augustus

De boot vertrekt om 23:30 vanuit Igoumenitsa naar Ancona. Ik zal alleen een 2-persoons binnenhut gaan bewonen.

2 Augustus

Aangezien de boot naar Venetië vol zat, neem ik die naar Ancona. Die komt echter om ca 15:00 daar aan en dan rij je niet in 1 ruk naar Nederland. Ik rij dus 600 kilometer om in Steinach am Brenner te overnachten.

3 Augustus

De 1000 kilometer naar huis zullen voltooid moeten worden want de rondreis zit erop.