De vakantiemaanden op een rijtje


Belangrijke mijlpalen:
 

3 Juni

Begin van de rondreis. Vertrek van huis richting het zuiden. Overnachting in Steinach (Oostenrijk, net voor de Brennerpas)

4 Juni

Hotel verlaten en op weg naar Venetië. Uiterlijk 12:00 moet ik mij melden in de haven en dan inschepen voor de reis naar Griekenland. Mijn auto op het parkeerdek en ik in een 2-persoons binnenhut (alleen bewoning, zonder  patrijspoorten). Vertrek om 14:00

5 Juni

Aankomst in Igoumenitsa (ca 12:00). Rijden naar Parga om daar de eerste dagen op Griekse bodem te kunnen doorbrengen (appartement Ionion Beach, ze weten dat ik kom). Even tijd om te 'wennen' aan het Griekse leven.

10 Juni

Verlaat Parga en rijd naar Kalambaka. Daar, in Alosos House, verblijf ik 3 nachten. Dichtbij het centrum en dichtbij de rotsen waarop de mooie kloosters van Meteora staan.

13 Juni

Op weg naar mijn vrienden in Naousa. Daar zal ik als toerist weer een uitzondering zijn en mij zoveel mogelijk in het echte Griekse leven onderdompelen.

18 Juni

Misschien wel naar Thassos? Voor sommige een weet, voor sommige een vraag...

19 Juni

Zusje Trudy is jarig!

26 Juni

De boot naar Kreta wordt in Pireus (onder Athene) geladen met mijn auto en mijn persoontje (op dek). Inchecken om 20:00, vertrek om 21:00. Het is de nachtovertocht en dus kom ik de volgende ochtend om 06:00 in Heraklion aan.

27 Juni

Van Heraklion naar Malia. Er is al een kamer voor mij gereserveerd en ik zal blij zijn als ik al mijn vrienden weer kan zien.

28 Juni

Nichtje Lisa is jarig!.

11 Juli

En weer een boot op, maar nu van Heraklion naar Pireus (vertrek om 11:00), inclusief auto en liggend op dek. Om 17:30 kom ik in Pireus aan en dan begint het Peleponissos avontuur met een aantal dagen in Diakopto (tandradtrein, ik kom eraan!).

16-23 Juli

Deze dagen worden samen met Berry en Frances in Agios Nikolaos (Peleponissos, vanaf Kalamata naar Stoupa rijden) doorgebracht. Zij komen en gaan met het vliegtuig. We verblijven in een 3-kamer appartement.

5 Augustus

De boot vertrekt om 23:59 vanuit Patras naar Venetië. Ik zal alleen een 2-persoons binnenhut gaan bewonen.

7 Augustus

Aankomst in Venetië, om ca 8:30 zal ik de 1350 kilometer naar huis aanvangen want de rondreis zit erop.